BIT Teatergarasjen

Også kjent somBIT / Bergen Internasjonale Teater
OrganisasjonstypeProgrammerende
HovedfokusTeater, Dans, Tverrkunstnerisk, Internasjonalt arbeid, Performance
Etablert1984
Epostinfo@bit-teatergarasjen.no
NettstedBIT Teatergarasjen

Om BIT Teatergarasjen

BIT Teatergarasjen er et programmerende teater som co-produserer og presenterer norsk og internasjonal scenekunst og vektlegger særlig prosjekter som stimulerer til internasjonalt samarbeid og arbeid på tvers av kunstneriske sjangre.

BIT arrangerer biennalene METEOR (teater) og Oktoberdans(dans).

Produksjonene som vises på denne siden er produksjonene BIT Teatergarasjen har co-produsert. Vil du se fullstendige spilleplaner, gå inn på hvert enkelt spillested.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Vis mindre

Vis alle

Mer om BIT Teatergarasjen

BIT ble etablert av studenter ved Teatervitenskap i Bergen i 1983/84 som teaterfestivalen Bergen Internasjonale Teaterfestival (BIT). Våren 1990 gikk BIT over til å være et helårsdrevet scenehus. Stiftelsen Bergen Internasjonale Teater flyttet høsten 1991 inn i Teatergarasjen i Nøstegaten i Bergen. Dette var BITs hovedarena frem til 2008, herav navnet BIT Teatergarasjen.

I 2008 flyttet BIT Teatergarasjen ut av arenaen på Nøstet. I dag presenteres forestillinger på ulike arenaer i Bergen. I denne husløse perioden har, volumet av forestillinger og internasjonale samproduksjoner økt.

BIT Teatergarasjen er i dag en av Norges største produsenter og co-produsenter av internasjonal samtids-scenekunst og samarbeider på fast basis med teaterhus, dansescener og festivaler i flere europeiske land.

BIT Teatergarasjen arbeider aktivt i flere lokale, nasjonale og internasjonale nettverk, bl.a. Bergen Art Festival (BergArt), Nettverk for Scenekunst (NfSk - nedlagt i oktober 2008), IETM og Junge Hunde.

KILDER:

BIT Teatergarasjen, bit-teatergarasjen.no, 20.09.2010/29.09.2015, http://www.bit-teatergarasjen.no/article/25 / http://bit-teatergarasjen.no/om-oss