Dansens Hus

OrganisasjonstypeNasjonal institusjon, Programmerende
HovedfokusDans
Etablert2004
Epostinfo@dansenshus.com
NettstedDANSENS HUS

Om Dansens Hus

Dansens Hus er et kompetansesenter og en gjestespillscene for norsk og internasjonal dans, med formell status som norsk nasjonalscene for dans.

Dansens Hus ble grunnlagt som organisasjon i 2004 og var aktiv som arrangør fra starten av, mens den fysiske bygningen sto klar og ble åpnet i 2008.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Coproduksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Dansens Hus

Dansens Hus er den eneste rendyrkede dansescenen i landet, og en gjestespillscene for dansekunst fra inn- og utland. Huset er et sentralt møtested, en aktiv samarbeidspartner og en brobygger mellom forskjellige aktører i norsk dansemiljø.

Det er et uttalt mål at Dansens Hus skal være et åpent og inkluderende sted for flere generasjoner og kulturer. Programmet spenner fra babyforestillinger til store internasjonale gjestespill, nye og etablerte norske koreografer, workshops, fagseminarer, hip-hop og breakdancekurs for ungdom og tangokurs for voksne.

Dansens Hus er bygget med to scener, inni et historisk industribygg (tidligere maskinverksted) i Vulkan-området ved Grünerløkka i Oslo, med utsikt over Akerselva.

Da Dansens Hus åpnet skuddårsaften 2008 i Verkstedhallene på Vulkan, var institusjonen Dansens Hus allerede etablert (2004). 23. september 2004 fant den offisielle åpningen sted i midlertidige leide lokaler på Det Norske Teatret.

At Dansens Hus ble etablert uten eget hus bidro til fortgang i fremdriften frem mot nytt hus. Da verkstedhallene på Vulkan ble ledige og viste seg å være usedvanlig godt egnet, ble det gitt politisk klarsignal til tross for at bygget var større og ville bli mer kostbart enn først anslått.

Kilde:

Dansens hus, dansenhus.com, 14.12.2012, http://www.dansenshus.com/omdansenshus/

Dansens hus, dansenhus.com, lastet 29.04.2019
https://www.dansenshus.com/artikler/mot-thomas-ny-formidlingskonsulent