Ingun Bjørnsgaard Prosjekt

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt (IBP) ble etablert i 1992, og stiftelsens aktivitet er profilert av koreograf Ingun Bjørnsgaard. Formålet er å presentere produksjoner bygget på et spesifikt personlig uttrykk, representative for nyskapende samtidsdans/scenekunst på internasjonalt nivå. IBP knytter til seg en kjerne kunstnere som arbeider med kompaniet over en lengre tid. Den kunstneriske virksomheten er prosjektbasert, og medlemmene i kompaniet er frilansere med oppgaver også utenfor IBP.

Informasjon

(Objekt ID 209)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som IBP
Organisasjonstype Dansegruppe
Hovedfokus Dans
Etablert 1992
Epost info(at)ingunbp.no
Nettsted Ingun Bjørnsgaard Prosjekt
Uttrykksformer Dans

Kontaktinformasjon

Adresse c/o Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0102 Oslo
E-post info(at)ingunbp.no
Telefon + 47 92 83 00 31

Annen informasjon

Organisasjonsform Stiftelse
Organization number 971 483 598
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Les mer

Danserne som er involvert i Ingun Bjørnsgaard Prosjekt er noen av de beste i Norge. Deres brede utdanningsbakgrunn og vide spekter av erfaring, fra klassisk ballett til moderne teknikker, er krav Ingun Bjørnsgaards eksepsjonelle arbeid stiller, samtidig som det tilfører en åpenhet i forhold til bevegelse, dramaturgi og design.

Kontinuiteten i samarbeidet mellom Bjørnsgaard og hennes dansere har skapt et arbeidsmiljø følsomt for krevende koreografiske ideer, teatralsk overflod og teknisk presisjon. Det personlige uttrykket og hver dansers kroppslige fremtoning er viktige deler av kompaniet, siden produksjonene i stor grad er frukten av samarbeidsprosjekter mellom koreografen og danserne.

Kompaniets økonomi er basert på offentlig støtte tildelt uavhengige sceneproduksjoner fra Norsk Kulturråd. I tillegg finansieres IBP gjennom en bred mengde samarbeidspartnere, inkludert samproduksjoner.

KILDER:

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, ingunbp.no, 15.08.2010, http://www.ingunbp.no/eng/pages/17-company

Tilknyttede personer (4)
Ingun Bjørnsgaard – Kunstnerisk leder
Thomas Björk – Kunstner
Eva Grainger – Produsent
Anne Cecilie Bodin Larsen – Produsent