Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Sesongmagasin for Dansens Hus høst 2015 pdf aug. 2015 Last ned

Un-Magritt Nordseth

Un-Magritt Nordseth (født 5. oktober 1961 i Trondheim) er en norsk danser, koreograf og kunstnerisk leder. Nordseth har arbeidet som danser, koreograf og instruktør siden endt utdannelse på Statens Balletthøgskole i 1983. I mange år arbeidet hun i det frie feltet med eget dansekompani og etter hvert som frilanskoreograf blant annet for Det Norske Teatret og Teater Ibsen. Nordseth var kunstnerisk leder for Dansens Hus i Oslo i perioden 2010-2018.

Informasjon

(Objekt ID 1150)
Objekttype Person
Født 5. okt. 1961
Funksjoner Kunstnerisk leder, Koreograf, Danser
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

I 1991 regisserte og koreograferte hun Barock Friise av Cecilie Løveid som var årets Festspilldikter i Bergen.

Hun hadde regi og koreografi på utdragene fra Vildanden, Et Dukkehjem og Fruen fra Havet i Teater Ibsens Henrik Ibsen - En Dannelsesreise i Telemark i 2006. Forestillingen, som også Anne Mali Sæther og Morten Traavik regisserte deler av, ble nominert til Heddaprisen 2006 i klassen for årets teaterprosjekt.

Un-Magritt Nordseth regisserte og koreograferte Et Dukkehjem i Kina i 2006 og 2010. I 2008 satte hun opp Fruen fra Havet i Dhaka i Bangladesh.

Un-Magritt Nordseth har laget flere forestillinger for barn og unge, blant annet Ooujeeih! for 0-3 åringer og Nattsvermar for 3-5 åringer og har hatt regien på familieforestillingen Oliver Twist ved Teater Ibsen.

Utdanning

Martha Graham School of Contemporary Dance, New York, og London.

1983   Statens Balletthøgskole

Tilknyttet (3)
Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Lars Manus – Forfatter
Utmerkelser - med i jury (1)