Carte Blanche

Carte Blanche er Norges nasjonale kompani for samtidsdans, basert i Bergen. Carte Blanche ble etablert i 1989, dansekompaniet Carte Blanche var utgangspunktet for det nasjonale kompaniet.

Informasjon

(Objekt ID 2677)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Norges nasjonale kompani for samtidsdans
Organisasjonstype Nasjonal institusjon, Dansegruppe
Hovedfokus Dans
Etablert 1989
Epost ncb@ncb.no
Nettsted Carte Blanche
Uttrykksformer Samtidsdans

Kontaktinformasjon

Adresse Nøstegaten 119, 5011 Bergen
E-post ncb@ncb.no
Telefon 55308680

Annen informasjon

Organisasjonsform Aksjeselskap/AS eller ASA
Les mer

Carte Blanche driver en utstrakt turnévirksomhet i Norge og inviteres jevnlig til å opptre utenlands. Oppdraget er å nå ut til et stort nasjonalt og internasjonalt publikum med det beste av norsk og internasjonal samtidsdans. Som repertoarkompani står Carte Blanche fritt til å samarbeide med et bredt utvalg koreografer i norsk og internasjonal elitedivisjon.

Carte Blanches repertoar inneholder arbeider av anerkjente norske og internasjonale koreografer som Ina Christel Johannessen, Ingun Bjørnsgaard, Jo Strømgren, Eva-Cecilie Richardsen, Ohad Naharin, Sharon Eyal, Rui Horta, Örjan Andersson, Kenneth Kvärnström, Guy Weizman, Hofesh Shechter, Club Guy og Roni, blant mange flere.

Ved siden av disse koreografene legger Carte Blanche sterk vekt på å bestille verk fra en ny generasjon samtidsdanseskapere. Kombinasjonen av det nye og det anerkjente resulterer i et variert repertoar, slik at kompaniet når sitt mål om å stå i fronten for nyskapning, formidling og utvikling av samtidsdans, i Norge og utenlands.

I tillegg til å produsere sine egne produksjoner, støtter Carte Blanche uavhengige koreografer og dansekompanier, blant annet gjennom å samprodusere oppsetninger. Kompaniet spiller en viktig rolle i uviklingen av lokal og nasjonal kulturpolitikk og deltar i flere internasjonale nettverk. Dets unike samarbeidsavtale med Den Nationale Scene om administrasjon og markedsføring er blitt holdt fram som et eksempel for god kulturpraksis i Norge.

Carte Blanche eies og finansieres av Kulturdepartementet (70 %), Hordaland fylkeskommune (15 %) og Bergen kommune (15 %) og er lokalisert i produksjonslokaler på Nøstet i Bergen.

17. mars 2010 fikk Carte Blanche Merket for god design for sin visuelle profil av Norsk Designråd.

Kilde:

Carte Blanche, carteblanche.no, 05.07.2010:
http://www.carteblanche.no

Carte Blanche, Carteblanche.no, 16.06.2017:
https://carteblanche.no/annabelle-bonnery-blir-ny-teatersjef/

Utmerkelser - Nominasjoner
Tilknyttede personer
Annabelle Bonnéry – Teatersjef (fra 1. aug. 2018)
Hooman Sharifi – Teatersjef (fra 1. aug. 2014 til 30. sep. 2018)
Tone Tjemsland – Direktør (fra 1. sep. 2008)
Bruno Heynderickx – Teatersjef (fra 1. aug. 2008 til 31. jul. 2014)
Arne Fagerholt – Kunstnerisk leder (fra 2001 til 2008)
Karen Foss – Kunstnerisk leder (fra 1997 til 2001)
Ina Christel Johannessen – Koreograf (fra 1996 til 2000)