Carte Blanche

Også kjent somNorges nasjonale kompani for samtidsdans
OrganisasjonstypeNasjonal institusjon, Dansegruppe
HovedfokusDans
Etablert1989
Epostncb@ncb.no
NettstedCarte Blanche
UttrykksformerSamtidsdans

Om Carte Blanche

Carte Blanche er Norges nasjonale kompani for samtidsdans, basert i Bergen. Carte Blanche ble etablert i 1989, dansekompaniet Carte Blanche var utgangspunktet for det nasjonale kompaniet.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om Carte Blanche

Carte Blanche driver en utstrakt turnévirksomhet i Norge og inviteres jevnlig til å opptre utenlands. Oppdraget er å nå ut til et stort nasjonalt og internasjonalt publikum med det beste av norsk og internasjonal samtidsdans. Som repertoarkompani står Carte Blanche fritt til å samarbeide med et bredt utvalg koreografer i norsk og internasjonal elitedivisjon.

Carte Blanches repertoar inneholder arbeider av anerkjente norske og internasjonale koreografer som Ina Christel Johannessen, Ingun Bjørnsgaard, Jo Strømgren, Eva-Cecilie Richardsen, Ohad Naharin, Sharon Eyal, Rui Horta, Örjan Andersson, Kenneth Kvärnström, Guy Weizman, Hofesh Shechter, Club Guy og Roni, blant mange flere.

Ved siden av disse koreografene legger Carte Blanche sterk vekt på å bestille verk fra en ny generasjon samtidsdanseskapere. Kombinasjonen av det nye og det anerkjente resulterer i et variert repertoar, slik at kompaniet når sitt mål om å stå i fronten for nyskapning, formidling og utvikling av samtidsdans, i Norge og utenlands.

I tillegg til å produsere sine egne produksjoner, støtter Carte Blanche uavhengige koreografer og dansekompanier, blant annet gjennom å samprodusere oppsetninger. Kompaniet spiller en viktig rolle i uviklingen av lokal og nasjonal kulturpolitikk og deltar i flere internasjonale nettverk. Dets unike samarbeidsavtale med Den Nationale Scene om administrasjon og markedsføring er blitt holdt fram som et eksempel for god kulturpraksis i Norge.

Carte Blanche eies og finansieres av Kulturdepartementet (70 %), Hordaland fylkeskommune (15 %) og Bergen kommune (15 %) og er lokalisert i produksjonslokaler på Nøstet i Bergen.

17. mars 2010 fikk Carte Blanche Merket for god design for sin visuelle profil av Norsk Designråd.

Kilde:

Carte Blanche, carteblanche.no, 05.07.2010:
http://www.carteblanche.no

Carte Blanche, Carteblanche.no, 16.06.2017:
https://carteblanche.no/annabelle-bonnery-blir-ny-teatersjef/