Katma

Katma er en norsk scenekunstgruppe som ble etablert av Katrine M. E. Strøm i 2001. Gruppen lager visuelle, nyskapende og utfordrende forestillinger for barn og unge.

Katma arbeider med en teaterform som er en krysning mellom figur-/objektteater, performance, stedsspesifikt teater, film, poesi, dans og billedteater. Uten ord og forklaringer skaper de bilder rike på assosiasjoner og appellerer til bruk av fantasi hos publikum.

Informasjon

(Objekt ID 135)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Scenekunstner Katma Strøm
Organisasjonstype Kunstnergruppe
Hovedfokus Figurteater, Undervisning, Performance, Barn og unge, Teater, Dans
Etablert 2001
Epost katrine(at)katma.no
Nettsted Katma
Uttrykksformer Figurteater, Performance, Teater

Kontaktinformasjon

Adresse Dverberg, 8485 Dverberg
E-post katrine(at)katma.no
Telefon 91189795

Annen informasjon

Organisasjonsform Enkeltpersonsforetak/ENK
Organization number 983 482 414
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Les mer

Katma har deltatt på internasjonale teaterfestivaler blant annet i Litauen, India, Russland, Færøyene og Island med sine forestillinger. I 2006 ble Marja Gullsko kåret til beste forestilling på Golden Key Festival i Petrosavodsk, Russland.

Katma leder workshops i stedsspesifikt teater, billedteater og visuelt teater. I tillegg gjør Katma konsulentarbeid og instruksjon for teatergrupper med barn og unge.

Katmas Usynlig ble belønnet med Gullsekken for beste produksjon i Den kulturelle skolesekken i 2009.

Katrine M. E. Strøm mottok Danse- og teatersentrums scenekunstpris i 2008. Prisen fikk hun for sitt arbeid med å lage nyskapende og visuelle forestillinger for barn og unge. Det samme året var hun tidenes yngste festspillkunstner på Festspillene i Nord-Norge. Der presenterte hun blant annet produksjonen Rust.

Ritsj (2019), en figurteaterproduksjon av Katma i samarbeid med Figurteatret i Nordland, basert på et konsept av Katrine M. E. Strøm, og regissert av Strøm, vant Heddaprisen 2020 i klassen for beste barneforestilling.

KILDER:

DTS, danseogteatersentrum.no, 01.08.2010, http://www.danseogteatersentrum.no/sck/members.shtml?lang=nor&sam=&cat=&gen=&cou=&cri=katma&act=apre&typ=per&aid=167

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.07.20, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2020

Katma, katma.no, 22.09.2020, http://www.katma.no/

Tilknyttede personer (1)
Katrine Strøm – Kunstnerisk leder (fra 2001)