Danse- og teatersentrums scenekunstpris 2008

Danse- og teatersentrums scenekunstpris 2008

Danse- og teatersentrums scenekunstpris går til kunstnere/kompanier/prosjekter som har utmerket seg ved sitt kunstneriske mot. Prisen gis av styret og administrasjonen i Danse- og teatersentrum.

Prisen er reisestipend på NOK 15 000.-.

Vinnere
  • Katma

    "KATMA: Når det gjelder KATMA, blir det feil å henvise til en enkeltstående forestilling, fordi alle produksjonene inngår i en helstøpt kunstnerisk tenkning, der KATMA ønsker å finne frem til genuine og direkte møter med sitt publikum, et publikum som hele tiden er spesifikt tenkt, og hvor den kunstneriske premisset, formen og  intensjonen er krystallklar. I det kunstneriske arbeidet veies de kunstneriske virkemidlene og uttrykkene som tas i bruk, fra blandingsformer av visuelt teater, billedteater, stedsspesifikt teater, objektteater i forhold til den valgte uttrykksformens genuine kommunikasjonsevne. Derfor kan KATMA innen sin profesjonelle stringente ramme, bore i barndommens dype rike, i gleder og i sorger, på en måte som treffer og kommuniserer. Målgruppetenkningen er et verktøy i forhold til kommunikasjon, og ikke et kunstnerisk premiss. KATMA har en uttrykksvilje og et uttrykksmot som bærer kunstnerskapet. Og som åpner for at de trekker inn barn og unge i sitt arbeid på nye og uvante måter innen tydelige profesjonelle rammer!"

Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler