Information

Information er en elektronikaduo bestående av Per Henrik Svalastog fra Tromsø og Jørgen Knudsen fra Bergen.

Informasjon

(Objekt ID 38800)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Musikkgruppe
Hovedfokus Musikk
Nettsted Information

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Information ble startet i 1994 og står som et av foregangsprosjektene innen norsk elektronisk musikk. Svalastog har bl.a. musikalsk bakgrunn som DJ og klubbarrangør tidlig på 90-tallet, mens Knudsen er kjent både som samtidskomponist og fra new wave-bandet Alle Tiders Duster.

I 1995 debuterte Information med singlen Artifact 1–3, som ble etterfulgt av en rekke 12-tommer på Beatservice. Musikalsk beveget Information seg parallelt med f.eks. Biosphere med sin atmosfæriske og kjølige ambient. Første album fra Information het Artifacts (1998) og var en samling av duoens tidligere utgitte singler. Platen ble svært godt mottatt og bl.a. nominert til en Spellemannpris.

Oppfølgeren Successor (2000) hadde med sine 99 surrealistisk titulerte spor en noe særere tilnærming enn den første platen. Låtene var korte klangskisser og lydopptak som til sammen utgjorde over en timelang lydcollage. Lytteren ble oppfordret til å spille de korte lydsnuttene i tilfeldig rekkefølge, for stadig å oppleve nye sider ved albumet.

I 2002 kom tredjealbumet Biomekano på Rune Grammofon, en plate basert på mekanisk behandling av organisk lydmateriale. På platen blander Information sin særpregede ambient med mer eks­perimentelle samtidselementer, og Biomekano ble av media omtalt som gruppens mest gjennomførte og helhetlige plate.

Information har også arbeidet innenfor en rekke andre kunstformer, bl.a. sammen med perfomance­gruppen Baktruppen, koreograf Jo Strømgren, grafikere og billedhuggere.

Kilde: Norsk pop- og rockleksikon, Vega Forlag (2005)
www.vegaforlag.no

Spillesteder (1)
Egne produksjoner (2)
Tittel Premiere
Information (live) – 11. okt. 2003
SoloTaigaInformation – 4. apr. 1997
Spilleplan
Tittel Premiere
Information (live) – 11. okt. 2003 – Information
SoloTaigaInformation – 6. apr. 1997 – Riss Dansekompani, Information
SoloTaigaInformation – 5. apr. 1997 – Riss Dansekompani, Information
SoloTaigaInformation – 4. apr. 1997 – Riss Dansekompani, Information
Tilknyttede personer (2)
Jørgen Knudsen – Musiker
Per Henrik Svalastog – Musiker
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler