Kunsthuset Wrap

Wrap er et kultursenter som tilbyr et bredt og fleksibelt utvalg verktøy og produksjonsstudioer for kunstnere og grupper som trenger ekstra fasiliteter under spesielle produksjonsperioder eller artistiske utforskninger. Våre velutstyrte verksteder dekker følgende kunstfelter: Musikk, tre og metallarbeid, film/video/animasjon, foto/grafikk, dans/teater/fysisk bevegelse, elektronikk.

Informasjon

(Objekt ID 3100)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Wrap
Organisasjonstype Kunstnersenter
Hovedfokus Tverrkunstnerisk
Epost wrap@hdu.no
Nettsted

Kontaktinformasjon

Adresse Møllendalsveien 46A, 5009 Bergen
E-post wrap@hdu.no
Telefon 55 59 17 30

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Les mer

Wrap er som en pakke fylt med tekniske og romlige muligheter, hvor du kan plukke ut og velge det du trenger i ditt arbeidsmiljø. Dette er et idealistisk prosjekt drevet av erfarne, profesjonelle kunstnere og teknikere. Vår ekspertise og årene vi har lagt ned i å utvikle og strømlineforme fasilitetene gjør Wrap unik i regionen. Vi fungerer også som co-produsenter i enkeltprosjekter og setter opp en håndplukket blanding av utstillinger, konserter, forestillinger og andre arrangementer i flere av våre rom. Kombinasjonen av våre aktiviteter bidrar til økt produksjon og økte kunstneriske standarder, med nye forbindelser og økt bevissthet mellom forskjellige kunstnere og deres verk. Sentret tilbyr et levende og inspirerende miljø uten å bryte med uavhengigheten til de enkelte kunstnerne og prosjektene. Prosjektet er finansiert med betydelig hjelp fra Bergen byråd og Norsk Kulturråd som, kombinert med frivillig arbeid og inntekter fra arrangementer og prosjekter hjelper oss til å opprettholde vårt høykvalitetstilbud til kunstnermiljøet for nokså symbolske priser.

Wrap ble etablert i 2003 av stiftelsen History Disposal Unit (HDU) – i praksis Leo Preston, Veronica Robbles Thorseth og Gitte Bastiansen (på den tiden) – etter sosialpolitiske kampanjer, to storskala pilotprosjekter og kreativ dialog med Bergen Bygg og Eiendom.

Vårt første senter ble etablert på BKKs nedlagte gass- og kullutsalgssted i Ibsensgate (BKK står for Bergensøens Kommunale Kraftselskap). Etter seks år med kreativ produktivitet ble bygningene revet og sentret relokalisert til Møllendalsveien. De nye lokalene er store og mer praktiske enn de forrige, noe som åpner for store prosjekter og mer produktivitet. De er lånt fra Bergen byråd (kulturkontoret for Bergenhus og Årstad). Prosjekter har funnet sted på Wrap i omtrent hver eneste tenkelige kombinasjon og størrelse mellom mediene tre og metallarbeid, bearbeidelse av foto eller kinofilm, akustisk og elektronisk lyd, video, maling og scenekunst. Arrangementer å sentret har gått fra filmvisninger, verksteder og konserter til teaterforestillinger fra AV Jam, som er et mellomstort samarbeidsprosjekt mellom elektroniske komponister og musikere, videokunstnere/videojockeyer og utøvere, dansere og koreografer. Wrap har samarbeidet lokalt med BIT Teatergarasjen, Bergen Dansesenter og Kunsthøgskolen i Bergen, og internasjonalt med gjesteartister fra Mexico, Israel, England, Danmark, Mali og Frankrike.

Kilde: WRAP. 28.09.2010: http://wrap.hdu.no/

Egne produksjoner (1)
Tittel Premiere
Getting Spiritual with Mr. Vader – 28. okt. 2009
Tilknyttede personer (2)
Leo Preston – Administrativ leder
Veronica Robles Thorseth – Administrativ leder
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler