Verk Produksjoner

Også kjent somVerk Productions
OrganisasjonstypeKunstnergruppe, Teatergruppe
HovedfokusTverrkunstnerisk, Teater
Etablert1. jan. 1998
Epostverkproduksjoner(at)gmail.com
NettstedVerk Produksjoner, Verk Produksjoners facebookside
UttrykksformerTverrkunstnerisk, Performance, Teater

Om Verk Produksjoner

Verk Produksjoner ble etablert i 1998 og er et nordisk skuespillerkollektiv bestående av scenekunstnerne Fredrik Hannestad, Saila Hyttinen, Anders Mossling, og fra og med 2003, Per Platou. Skuespillerne i ensemblet arbeider også i andre performance- og teaterkonstellasjoner i Norge, Sverige og Danmark. Gruppen har med sin særegne blanding av tekstbasert teater og performace skapt en nisje i nordisk teater.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Mer om Verk Produksjoner

Fredrik Hannestad og Saila Hyttinen stiftet sammen med Thomas Storm teatergruppen Bal-Teatret på Fyn i Danmark i 1993, etter endt skolegang på Instituttet for Scenekunst og Nordisk Teaterskole i Århus. I 1998 ble Verk Produksjoner stiftet i Norge der de co-produserte følgende forestillinger med Bal: Jet hotell, Haven var helt hvit og Happy Doctor.

Samarbeidet har vært overraskende stabilt foruten et avgjørende brudd med Bal-Teatret og Thomas Storm etter Happy Doctor i år 2000. Siden den gang har Verk Produksjoner bestått av følgende medlemmer: Fredrik Hannestad, Saila Hyttinen, Anders Mossling, og fra og med 2003 Per Platou. Verk Produksjoner er et skuespillerbasert ensemble som arbeider med tekstteater og har siden 2002 arbeidet med dramatiske tekster.

Ifigeneia av Finn Iunker, produsert av Verk Produksjoner i samarbeid med Black Box Teater ble nominert til Heddaprisen 2007 i klassen for årets teaterprosjekt.

KILDER:

Verk Produksjoner, verkproduksjoner.no, 28.09.2010: http://www.verkproduksjoner.no/