Skifte / Logen Bar

Logen Bar ligger i 3. etasje på Logen. Logen Teater AS drev kulturvirksomhet i lokalene i perioden januar 2000 til 2016, der de hadde en liten scene med plass til 60 publikumere.

Oktoberdans, METEOR, BIT teatergarasjen, Den Nationale Scene leide lokalet for visning av sine program. Fra 2016 overtok Hordaland Teater / Det Vestnorske Teater leiekontrakten for lokalet.

Informasjon

(Objekt ID 28520)
Objekttype Spillested
Primært tilknyttet Det Vestnorske Teateret
Også tilknyttet Den Nationale Scene, BIT Teatergarasjen
Nettsted DET VESTNORSKE TEATERET
Etablert 1883

Kontaktinformasjon

Adresse Øvre Ole Bulls plass 6, 5012 Bergen
Land Norge
Les mer

Det lille formatet gjorde Logen Bar egnet for unge talenter som ønsker å presentere seg for et publikum, og var  derfor mye brukt som debutscene, samt faste søndags-og mandagskonserter og små cabareter. Scenen har også rommet debatter og teaterforestillinger i mindre format.

Logen var i mange år Bergens storstue, der en feiret fyrster og statsoverhoder, og hvor feterte navn som Grieg og Rachmaninov stod på plakaten. Fra mellomkrigstiden ble festsalen leid ut til private og offentlige formål, og huset i en lengre periode alt fra kino til møbelforretning, før den i 1997 ble restaurert og tilbakeført til opprinnelig stand og utseende.

Den største salen i Logen har blitt brukt som teater- og konsertsal og som festlokale. 

Kilder:

Logen Teater, logen-teater.no, 03.10.2010, http://www.logen-teater.no/index.php?/innhold/om_logen