Stamsund Internasjonale Teater

Også kjent somStamsund internasjonale teaterfestival/SIT
OrganisasjonstypeFestival
HovedfokusDans, Figurteater, Performance, Teater, Tverrkunstnerisk, Musikkteater
Etablert1998
Epostinfo@stamfest.no
NettstedStamsund Internasjonale Teaterfestival

Om Stamsund Internasjonale Teater

Stamsund Internasjonale Teater A/S ble opprettet i 2001 av Teater NOR. Organisasjonen arrangerer Stamsund Internasjonale Teaterfestival på årlig basis i mai/juni, og gjennomfører større og mindre samtidsorienterte scenekunstprosjekter av internasjonal karakter. 

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Stamsund Internasjonale Teater

Stamsund Internasjonale Teaterfestival ble arrangert første gang i 1998, av stiftelsen Nord-Norsk Teaternettverk. Stifterne var Hålogaland Teater, Nordland Teater, Beaivváš Sámi Našunálateáhter, Lofoten Teater, Hålogaland amatørteaterselskap og Nordnorsk Ballettforum. I 2001 opprettet Teater NOR Stamsund Internasjonale Teater som aksjeselskap, og festivalen har vært arrangert på årlig basis siden da.

Festivalens hovedkonsept er å skape et møte mellom det tradisjonelle fiskeværet Stamsund og kystkulturen, - og internasjonale samtidige kunstuttrykk. Festivalen prioriterer spesielt utprøvende og eksperimenterende produksjoner, og går også ofte inn som med produsent i interessante prosjekter.

Det er i tillegg en målsetning gjennom seminarer, workshops og konferanser å kunne by på refleksjon over kunstteoretiske temaer, møte mellom kunsten og samfunnet og trender og strømninger i samtiden.

Festivalen skal være et møtested for de nordnorske teatrene, der de kan se hverandres arbeid, utveksle erfaringer og se sitt eget arbeid i perspektiv, - i møte med festivalens internasjonale program.

Stamsund har for tiden 4 faste teaterscener, og i tillegg åpnes gamle og nye industrilokaler hvert år, der forholdene kan skreddersyes til den enkelte produksjon. Forestillinger spilles også på utescener, i naturen, i butikklokaler etc.

I 2007 bestemte Stamsund Internasjonale Teater seg for å utvide sin satsning på kunstneriske prosesser for barn og unge og at satsningen på denne gruppen skal være ressursmessig likeverdig med satsningen på kunst for voksne.

De siste årene har festivalen samarbeidet med FIN Scene, på den måten at Figurteatret i Nordland programmerer sin egen scene under festivalen. Nordland Teater og Hålogaland Teater er hvert år behjelpelig med utlån av teknikk.  

Tidspunkter for festivalen:

2008: 3.-7. juni

2019: 28. mai - 3. juni

KILDER:

Gabrielsen, Thorbjørn. Epost: 10.11.2010

Stamsund Internasjonale Taterfestival, stamfest.no, 10.09.2019,  https://www.stamfest.no/