Eilertsen & Granados Teaterkompani

Eilertsen & Granados Teaterkompani ble startet i 2006 av Andreas Eilertsen og Cristina Granados.

Eilertsen var en av grunnleggerne av teatermiljøet i Stamsund som ble etablert i 1990, og har sin utdannelse fra teaterhøyskolen i St. Petersburg. Granados er høyskoleutdannet i Spansk- kunst og litteraturhistorie og fotografi, hun har jobbet profesjonelt med teater siden 2002. Kompaniet har bakgrunn i den fysisk ekspressive teaterkunsten og har forsket mye i spennet mellom musikk og teater. Eilertsen & Granados jobber idag sjangeroverskridende og henter mye av sin inspirasjon fra forfattere som Julio Cortazar, samtidsmusikk og installasjonskunst. Deres seneste forstilling “Julios Labyrinter” er inspirert av Julio Cortazars liv og forfatterskap.

Informasjon

(Objekt ID 472)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Eilertsen & Granados, E&G
Organisasjonstype Kunstnergruppe, Teatergruppe, Musikkgruppe
Hovedfokus Teater, Performance
Etablert 3. apr. 2006
Epost eilertsen.granados@gmail.com
Nettsted Eilertsen & Granados Teaterkompani

Kontaktinformasjon

Adresse J. M. Johansensvei 80, 8340 Stamsund
E-post eilertsen.granados@gmail.com
Telefon 91835112

Annen informasjon

Organisasjonsform Ansvarlig selskap/ANS
Organization number 989 699 369
Medlem av Danse- og teatersentrum (DTS)
Les mer

Ensemblet har jobbet i flere år med å kombinere de ulike disiplinene som definerer samtidskunst. Ikke bare som skuespillere og musikere, men også integrering av andre fagfolk med ulike kunstneriske ressurser for å oppnå tettere linjer mellom flere uttrykksformer. Ensemblet er avgjørende for den kreative prosessen. Metoden for arbeid og forskning er 

basert på møtet mellom gruppemedlemmene. Enighet og konflikt i kreativitet, uten kompromiss, for å oppnå en maksimal “ratio”, mellom publikum og aktørene. Musikk (komponert og framført av aktørene) er også et viktig element og har derfor alltid vært et kjennetegn for kompaniet. 

Den siste produksjonen, “Julios Labyrinter» er inspirert av Julio Cortázars liv og verk, foruten det, har selskapet tre andre forestillinger på repertoaret: En Ensom Sneip, Cirkus Granados og Vindel. 

I 2007 dannet vi jazz prosjektet, Eilertsen Band, et konsept som fusjonerer tradisjonell folkemusikk fra kyst- Norge og Jazzens mest avant-garde aspekter. 

Eilertsen & Granados holder stillingen som Sceneinstruktører i Lofoten, et fylkeskommunal tjeneste som assisterer lokale kunstneriske produksjoner. Dette arbeidet er rettet spesielt mot ungdom gjennom nasjonale prosjekter som DUS (Den Unge Scene) 

I 2009 E & G kjøpt den gamle kinoen Stamsund og nå driver sin virksomhet derfra.

Kilde: 

E-post fra Cristina Granados, 10.02.2014

Spillesteder (1)
Egne produksjoner (7)
Tittel Premiere
Far Away... – 19. jun. 2016
Imagine a Spot – 18. feb. 2014
Imagine a Spot – 25. jan. 2014
Julios Labyrinter – 2011
Vindel – 1. jan. 2007
Cirkus Granados – 2004
En ensom sneip – 14. jun. 1996
Tilknyttede personer (3)
Andreas Eilertsen – Skuespiller
Cristina Granados – Skuespiller
Andreas Eilertsen – Daglig leder