Teater Visuell

OrganisasjonstypeKunstnergruppe, Teatergruppe
HovedfokusFigurteater
Etablert1994
Epostteatervisuell@netcom.no
NettstedStillverk 1
UttrykksformerFigurteater

Spillesteder

Om Teater Visuell

Teater Visuell ble etablert av Annika Udo i 1994. Teater Visuell holder til i Stillverk 1 i Trondheim. Teater Visuell produserer figurteater for barn, ungdom og voksne.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Tilknyttet

Mer om Teater Visuell

Teater Visuell uttrykker seg gjennom figurer (dukker og objekter) som skaper visuelle bilder, tildels uten bruk av ord. Det arbeides ofte med bestemte tematiseringer i form av korte sekvenser som gjenspeiler det indre hendelsesforløpet. 

Figurteater setter fokus på dødt og levende og dermed på de eksistensielle spørsmål. Det står bortenfor normaliteten, kan sjonglere med uavhengigheten og få oss til å glemme selvfølgeligheter. Vise oss speilbilder, drømmebilder eller vrangbilder - av oss selv. Det visuelle er det sentrale. 

Teater Visuell er Norges minste teater i husstørrelse og huset kalles Stillverk 1. Stillverk 1 var opprinnelig et gammelt kontrolltårn ved jernbanen i Trondheim. Nå er det blitt til en av de mest spesielle teaterscenene i landet. I det lille tårnet er det en liten foaje med lyskroner og marionetter i krokene. En liten vindeltrapp går opp til tårnet, hvor Annika Udo spiller sine forestillinger for et lite publikum. Her er det kun 24 seter og rift om plassene. Skolene som ligger i nærheten av jernbanesporet får invitasjon til en togturné! Lokaltoget stopper ved alle de små stasjonene på vei inn til Trondheim, og tar med seg alle de små barna på en togtur til det minste teatret som fins. Elevene stiger av ved endestasjonen og følger den gamle gangveien mellom jernbanelinjene og kanalen. Her blir de møtt av teaterdirektøren og loset opp i tårnet - og forestillingen kan begynne!

Produksjonene er tilgjengelig for turné også utenfor Teater Visuells eget teater.

Kilde:

Stillverk 1, http://www.stillverk1.no/index.html, 04.11.2010, http://www.stillverk1.no/teatervisuell.htm