Teater Fusentast

Teater Fusentast er en fri teatergruppe som ble etablert i Trondheim i 1988 av Jaap den Hertog og Coby Omvlee. Teater Fusentast ble startet som prosjektet Den Flyvende Geparden som produsert en produksjon Lasse - 204 dager i Lars Erik Olsens liv.

Informasjon

(Objekt ID 1388)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Tidligere: Den Flyvende Geparden
Organisasjonstype Kunstnergruppe
Hovedfokus Tverrkunstnerisk
Etablert 23. okt. 1988
Epost fusentast(at)fusentast.no
Nettsted TEATER FUSENTAST
Uttrykksformer Tverrkunstnerisk, Figurteater, Teater

Kontaktinformasjon

Adresse Riddervoldsgate 28, 7052 Trondheim
E-post fusentast(at)fusentast.no
Telefon 73944200

Annen informasjon

Organisasjonsform Aksjeselskap/AS eller ASA
Les mer

Teater Fusentast vil gjennom sine forestillinger formidle de gode historiene som ledsager våre egne liv. Derfor velger Teater Fusentast oftest en inkluderende spillestil hvor publikum og de deler den samme teatervirkeligheten. Dukker, musikk, spill og tekst er her like viktige ingredienser.

Teater Fusentast har valgt disse levende teaternødvendigheter som hovedsak i stykkene sine. Av forskjellige grunner har de minsket sin avhengighet av strøm, elektronikk og mekanikk til et minimum. På denne måten kan de opptre på de aller fleste steder i Norge og utlandet.

Siden starten i 1989 med stykket Treet mellom hav og land har Fusentast blant annet satt opp klassikere som Peer Gynt, Tornerose, Don Quijote og Et dukkehjem, som teater eller i musikalform. Ved siden av sine egne forestillinger har de fra tid til annen satt av tid til annet teaterarbeid.

Teater Fusentast har deltatt i en rekke festivaler i Skandinavia, Europa, Russland og Afrika med Tornerose, Peer Gynt, Menopas Magiske Togshow, Les Co-épouses, Katitzi, Nora, Titranic og Sand mellom tærne.

Flere av Teater Fusentast sine meget visuelle teaterstykker er blitt bearbeidet for visning for døve og tunghørte i samarbeid med døvetolk.

Teater Fusentast trives i samarbeid med andre teatre, skuespillere, billedkunstnere, forfattere og musikere fra Norge og fra andre land.

For mer utfyllende informasjon, les på nettsidene til Teater Fusentast.

KILDER:

Danse- og teatersentrum, Teatersentrums Forestillingskatalog 1993, 14.08.2019

Teater Fusentast, fusentast.no, 13.10.2010, http://fusentast.no/om-oss/, http://fusentast.no/no/historikk/