Ferske Scener

OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater
Etablert2003
Epostpost@ferskescener.no
NettstedFerske Scener
UttrykksformerTeater

Om Ferske Scener

Ferske Scener er et tekstbasert samtidsteaterkompani. Målet til gruppen er å skape forestillinger hvor tekst, visuelt uttrykk og musikk virker optimalt sammen og engasjerer publikum, både barn og voksne, intellektuelt og følelsesmessig. 

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Mer om Ferske Scener

Ferske Scener ble stiftet i 2003, og drives av Kristin E. Bjørn og Bernt Bjørn. Disse to var noen av drivkreftene bak Totalteatret. Ferske Scener vil være en aktiv aktør i samfunnslivet, ikke bare i kunstlivet. Ferske Scener tror på teatrets betydning som møtested; et sted for dialog. 

Arbeidet med tekst er alltid utgangspunktet for kompaniets arbeid. Den første forestillingen, Gitarmannen av Jon Fosse, var en ferdig tekst da Ferske Scener tok tak i den. Den andre oppsetningen, Jeg er visst ikke helt klar av Bjørn-Are Dypås, var en samling resonnerende og essayistiske tekster da kompaniet startet arbeidet.

Ferske Scener har som mål å levere teater basert på nye tekster som gir oss et nøkternt syn på vår samtid, og å skape politisk teater. Ferske Scener ønsker å være en arena der dramatikere møter scenografer, skuespillere og regissører i en varig prosess inspirert av motsetninger. Ferske Scener ønsker å utfordre publikums oppfatning av scenekunst.

Ferske Scener produserer en hovedproduksjon i året, i tillegg til lesninger og verksteder. Disse gjøres i samarbeid med andre scenekunstnere for å presentere oppsetningene i passende omgivelser.

Vekslingen mellom å arbeide med tekster som ikke har vært spilt i Norge tidligere, og utvikling av manus fra grunnen, er noe Ferske Scener har fortsatt med.

Kilde:

Ferske Scener, ferskescener.no, 21.10.2010, http://www.ferskescener.no/om_oss