Nettverk for Scenekunst

Også kjent somNettverk for Scenekunst
OrganisasjonstypeNettverksorganisasjon
Etablert1999 (avviklet 1. okt. 2008)

Om Nettverk for Scenekunst

Nettverk for Scenekunst bestod av Teaterhuset Avant Garden (Trondheim, BIT Teatergarasjen (Bergen) og Black Box Teater (Oslo). De tre organisasjonene samarbeidet om å utveksle og turnere norske og internasjonale scenekunstproduksjoner.

Les mer

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Coproduksjoner

  Vis mindre

  Vis alle

  Mer om Nettverk for Scenekunst

  På flyvebladet til NORD5 står det bl.a. følgende om Nettverk for scenekunst:

  "Nettverk for scenekunst er opptatt av at norsk scenekunst skal være en del av et internasjonalt marked. Vi stimulerer til dette gjennom en omfattende internasjonal kontaktflate, samt gjennom punktvise markeringer, eller mønstringer, der norsk scenekunst programmeres av Nettverk for scenekunst for tilsvarende institusjoner i utlandet (Brussel/Kaaitheater 2002, Beograd/Cenpi 2003, New York/PS122 2005).

  Like viktig er det imidlertid for oss å gjøre norsk scenekunst til en del av det internasjonale markedet ved at vi importerer aktuell, samtidsorientert scenekunst til Norge. En blir ikke en organisk del av et marked om en bare skal selge sitt eget til andre. En må også ta imot og være åpen for impulser utenfra. Da blir også de hjemlige arenaene internasjonale."