Figurteatret i Nordland

Også kjent somFiN, Nordland Visual Theatre (NVT), tidligere Nordland Dukketeaterverksted (NDV)
OrganisasjonstypeKunstnergruppe, Teatergruppe, Landsdelsinstitusjon, Kunstnersenter
HovedfokusFigurteater
Etablert25. aug. 1991
Epostfigurteatret@nfk.no
NettstedFIGURTEATERET I NORDLAND
UttrykksformerFigurteater

Om Figurteatret i Nordland

Figurteatret i Nordland er et produksjons- og distribusjonssenter for figurteater, lokalisert i Stamsund, Vestvågøy kommune, Nordland.

Figurteatret i Nordland har ansvar for å produsere og distribuere figurteaterforestillinger for barn, unge og voksne i Nordland og bidra til å utvikle figurteater som kunstnerisk genre i Norge.

Figurteatret i Nordland ble etablert under navnet Nordland Dukketeaterverksted (NDV) i 1991.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Figurteatret i Nordland

Figurteatret i Nordland er organisert som et prosjektteater som gir kunstnere og prosjektgrupper som arbeider med figurteater tilbud om produksjons- og turnesamarbeid og i enkelte tilfeller forprosjekt, sommerresidens og workshop-muligheter. 

Figurteatret i Nordland er forvaltet av Nordland fylkeskommune og finansiert i samarbeid med Vestvågøy Kommune og Norsk Kulturråd. FIN er organisert som et fylkeskommunalt prosjektteater og inngår som enhet i Kultur & Miljøavdelingen i Nordland fylkeskommune. Figurteatret i Nordland produserer forestillinger i samarbeid med kunstnere og prosjektgrupper fra hele verden. Produksjonene spenner fra tradisjonelt dukketeater til figurteater som kombinerer elementer fra billedkunst, teater, mime, dans og multimedia.

Tilbud til prosjektskapere:

FIN gir kunstnere og prosjektgrupper som arbeider med figurteater tilbud om produksjons- og turnesamarbeid, og i enkelte tilfeller forprosjekt, sommerresidens og workshops. Dette gjøres gjennom søknadsutlysning to ganger pr. år eller via bestilling. Tilbudet fra FIN til de som søker produksjonssamarbeid innholder tilskudd til deler av produksjonen. Videre produksjonslokaler og teknisk utstyr, verksteder for tilvirking i Stamsund og faglig assistanse under produksjon. FIN dekker også reise og transport og opphold i Stamsund i forbindelse med produksjon.

Søkere som får tilbud forplikter seg til å produsere i Stamsund og turnere forestillingen i Nordland etter endt produksjonstid. Turneen i Nordland blir organisert og finansiert i sin helhet av FIN, ofte i samarbeid med andre distributører. FIN assisterer under turne med rigg, utstyr og transportmidler. Etter kontraktsutløp med FIN står initiativtaker til prosjektet fritt til å vise og turnere forestillingen.

Kilde:

E-post fra Preben Faye-Schjøll 16.09.2010