Green Ginger

OrganisasjonstypeKunstnergruppe
HovedfokusFigurteater
Etablert1978
Epostksp@kleinespui.nl
Nettstedhttp://www.kleinespui.nl
UttrykksformerFigurteater, Teater

Om Green Ginger

Green Ginger ble startet som et kunstnerkollektiv i 1978, og i over 20 år har figurteaterkompaniet utforsket en underlig og kontroversiell form. Med sine absurde og alltid overraskende forestillinger har de sjarmert sitt publikum over hele kloden med originale, sterkt visuelle og flerspråklige opptredener.

Les mer

Presseomtale

"Alle som har tilbrakt tid i teatret de siste ti år vil vite at figurteater ikke lenger er bare for barn. I teten av denne revolusjonen har Green Ginger vært, som med sin blanding av latex og vill fantasi har produsert kultklassikere som Bambi: The Wilderness Years, et stykke som ikke har noe å gjøre med Disney eller vidøyde føll, men som har alt å gjøre med å overleve i den onde, urbane jungelen."

Lyn Gardner, The Guardian, March 25 2003

"Green Ginger skyver figurteater til yttergrensen, og så, forstyrrende, litt til."

Terry Gilliam, Monty Python

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Egne produksjoner

  Mer om Green Ginger

  Green Ginger har utviklet et fleksibelt repertoar av både gateteater og andre teaterforestillinger. Disse kjennetegnes av en absurd og intelligent sans for humor, ispedd en god porsjon britisk understatement.

  Terry Lee er opphavsmannen til kompaniet med bakgrunn både i gateteater hvor han arbeidet med InterAction, og i TV (Spitting Image) og film (Jim Henson/Frank Oz). I 1986 kom designer og figurmaker Chris Pirie til, som tidligere hadde jobbet med Industrial & Domestic Theatre Contracts. Seks år senere ble Dik Downey invitert til å delta og brakte sin mangeårige erfaring med Circo Beserko og The Desperate Men til kompaniet.

  Green Ginger har jobbet med mime- og figurteaterregissører som John Lee, Lucy Gorrel-Barnes, Kevin Brooking og Bim Mason som har utviklet kompaniets sterke visuelle profil og deres forestillinger er beskrevet som "i teten for den britiske figurteatertradisjonens revolusjon" (av The Guardian).

  KILDER:

  Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, www.pit.no, 01.08.2010, http://2006.pit.no/vis_tstykke.asp?tID=88