Nettverk for Scenekunst

Nettverk for Scenekunst bestod av Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), BIT Teatergarasjen (Bergen) og Black Box Teater (Oslo). De tre programmerende teatrene samarbeidet om å utveksle og turnere norske og internasjonale scenekunstproduksjoner.

Listen over co-produksjoner under viser hvilke produksjoner som turnerte i Norge under paraplyen Nettverk for scenekunst.

Informasjon

(Objekt ID 3305)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Nettverksorganisasjon
Hovedfokus Scenekunst, Dans, Teater, Tverrkunstnerisk
Etablert 1999 (Avviklet 1. okt. 2008)

Kontaktinformasjon

Adresse Tronheim, Bergen, Oslo

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

På flyvebladet til NORD5 står det bl.a. følgende om Nettverk for scenekunst:

"Nettverk for scenekunst er opptatt av at norsk scenekunst skal være en del av et internasjonalt marked. Vi stimulerer til dette gjennom en omfattende internasjonal kontaktflate, samt gjennom punktvise markeringer, eller mønstringer, der norsk scenekunst programmeres av Nettverk for scenekunst for tilsvarende institusjoner i utlandet (Brussel/Kaaitheater 2002, Beograd/Cenpi 2003, New York/PS122 2005).

Like viktig er det imidlertid for oss å gjøre norsk scenekunst til en del av det internasjonale markedet ved at vi importerer aktuell, samtidsorientert scenekunst til Norge. En blir ikke en organisk del av et marked om en bare skal selge sitt eget til andre. En må også ta imot og være åpen for impulser utenfra. Da blir også de hjemlige arenaene internasjonale."

Coproduksjoner (4)
Tilknyttede personer (4)
Per Ananiassen – Kunstnerisk leder (fra 1. mar. 2008 til 1. okt. 2008)
Silje Ingeleiv Engeness – Kunstnerisk leder (fra 2001 til 29. feb. 2008)
Sven Åge Birkeland – Kunstnerisk leder (fra 1999 til 1. okt. 2008)
Kristian Seltun – Kunstnerisk leder (fra 1999 til 1. okt. 2008)
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler