Kenneth Homstad

Kenneth Homstad (født 6. november 1982) er en norsk skuespiller og regissør. Homstad er utdannet ved Teaterhøyskolen i Amsterdam, der han ble uteksaminert i 2006. Homstad har siden da arbeidet som skuespiller blant annet ved Det Norske Teatret, og med Lisa Lie/PONR. Siden 204 har han vært ansatt ved Trøndelag Teater. Han har også arbeidet som regissør ved Hetveem Theater i Amsterdam.

Kenneth Homstad ble nominert til Heddaprisen 2015 i klassen for beste mannlige medspiller for sitt arbeid i Blue Motell, produsert av Lisa Lie og PONR, co-produsert av Trøndelag Teater, Black Box Teater, BIT Teatergarasjen og Turteatern/MDT.

Informasjon

(Objekt ID 3220)
Objekttype Person
Født 6. nov. 1982
Funksjoner Regissør, Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Kenneth Homstad har blant annet spilt i Tvillingar av Agota Kristof og J.M.Barries Peter Pan på Det Norske Teatret, og i en co-produksjon mellom Hedmark Teater og Hetveem Theater kalt So Long Snow, spilt ved Hedmark Teater september 2010.

På Trøndelag Teater har han blant annet spilt i Adrian PosepiltMoby DickDager under og Lille Eyolf.

I 2006 regisserte han teaterproduksjonen Rita De Bock, som ble vist ved Tweetakt Festival i Utrecht og videre nominert til Ton Lutz Regipris for nyutdannede regissører og teatermakere i Nederland. I 2008 ble han invitert til Hetveem Theater i Amsterdam, noe som resulterte i produksjonen Is There Anybody Out There? Produksjonen ble nominert til den nederlandske teaterprisen VSCD, i kategorien for beste bidrag til nederlandsk scenekunst i 2009, og ble tatt ut til å spille på teater- og dansefestivalen An Exceptionally Good Friday.

KILDER:


Flaatenbjørk KOMPANI, flaatenbjork.no, 21.09.2010, http://flaatenbjork.no/om-kompaniet/hvem-er-vi/

Heddaprisen, heddaprisen.no, 20.05.2015, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1306

Utdanning

2006: Teaterhøyskolen i Amsterdam


Tilknyttet (1)