Tom Remlov

Tom Remlov (født 1949) er en norsk regissør, dramaturg og teatersjef.

Informasjon

(Objekt ID 3004)
Objekttype Person
Født 21. jul. 1949
Funksjoner Regissør, Dramaturg, Kritiker, Teatersjef
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Tom Remlov har både som teatersjef og som filmprodusent arbeidet for å utvikle norske manusforfattere og produsere norske tekster.

Etter litteraturstudium i Oslo og teaterstudier i London 1971–73 arbeidet Tom Remlov bl.a. som frilans-instruktør og skuespiller ved teatergrupper i London før han reiste tilbake til Norge 1978. Her ble han ansatt som dramaturg ved Rogaland Teater av ungdomsvennen Kjetil Bang-Hansen, som var teatersjef der. I 1982 flyttet begge over til DNS. Da Bang-Hansen sluttet i 1986 overtok Tom Remlov som teatersjef ved Den Nationale Scene. Hans egen satsing for perioden ved teatret ble delvis et brudd med Bang-Hansens kunstneriske linje. Tom Remlov tok utgangspunkt i sitt eget yrke som dramaturg og sin kunnskap om tekster. Han begynte et langsiktig arbeid for utvikling av norske manusforfattere. Dette arbeidet varte i de 10 årene han var ansatt som teatersjef, og har i ettertid fått navnet Bergensprosjektet. Cecilie Løveid og Jon Fosse er muligens de mest betydningfulle og egenartede dramatikerne som i en tidlig fase av sin karriere var knyttet til Den Nationale Scene.

1996–2001 var Remlov administrerende direktør og produsent for Norsk Film A/S. Også her fortsatte han med å videreutvikle manuskriptforfattere. Etter 2001 var Tom Remlov partner i film- og fjernsynsproduksjonsselskapet Dinamo Story A/S og leder for produsentlinjen på Den norske filmskolen til han begynte som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett 1. januar 2009.

KILDE:

Store norske leksikon. 21.09.2010: http://www.snl.no/.nbl_biografi/Tom_Remlov/utdypning

Tilknyttet (4)
Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Flommen Manus – Forfatter
Utmerkelser - Tildelinger (1)