Statens teaterhøgskole

Statens teaterskole (1953-1984) ble i 1983 omgjort til en høgskole og skiftet navn til Statens teaterhøgskole i 1984, og elevene fikk betegnelse studenter. 

I 1985 flyttet skolen inn i nye lokaler i VerkstedhallenAker Brygge og hadde for første gang lokaler som var bygget for skolens behov med fem scener, trenings- og undervisningssaler, verksteder og kontorer.

Informasjon

(Objekt ID 125795)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Teaterhøgskolen
Organisasjonstype Utdanningsinstitusjon, Høyskole
Hovedfokus Teater
Etablert 1984 (Avviklet 1995)

Kontaktinformasjon

Adresse Oslo

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

I 1996 ble Kunsthøgskolen i Oslo opprettet, og var en samorganisering av Statens teaterhøgskole, Statens balletthøgskole, Statens operahøgskole, Statens kunstakademi og Statens håndverks- og kunstindustriskole. De tidligere selvstendige skolene ble nå avdelinger under Kunsthøgskolen i Oslo.  Arvid Pettersen, professor ved Statens kunstakademi, ble Kunsthøgskolens første rektor.

I 2003 flyttet Teaterhøgskolen, Balletthøgskolen og Operahøgskolen inn i nye lokaler på Seilduksfabrikken på Grünerløkka. Scenekunstbygget ble reist ved siden av de gamle fabrikklokalene, og de tre scenekunstskolene ble for første gang samlokalisert der.

Statens teaterhøgskole ble del av Fakultet for scenekunst med navn Teater. I 2010 ble navnet omgjort til Teaterhøgskolen. Fakultet for scenekunst ble oppløst i 2011, og Teaterhøgskolen ble da igjen en egen avdeling i Kunsthøgskolen i Oslo.

KILDER:

Kunsthøgskolen i Oslo, bibliotek og arkiv.