Mor Courage og barna hennes / Mor Courage / Mor Godhjerta

Mor Courage og barna hennes, også oversatt til norsk som som Mor Godhjerta, er et skuespill av Bertolt Brecht. Han skal ha skrevet det i løpet av en intens måned.

Bertolt Brecht skrev teksten til Mor Courage og barna hennes i 1939, og trakk paralleller til hendelsesforløpet i Europa like før 2. verdenskrig.

Handlingen i Mor Courage og barna hennes er lagt til Tredveårskrigen som pågikk i Europa i 1618–1648. En krig utsprunget av en religiøs konflikt, som endte i en av de blodigste og lengste krigene i Europas historie. De omfattende ødeleggelsene førte til enorme menneskevandringer, sykdommer og epidemier. Europa ble grenseløst. Sivile borgere fra de krigsherjede landene flyktet over grensene, mot et håp om sikkerhet i andre land.

Mor Courage følger krigen rundt i Europa med sine tre barn og sitt matutsalg, og selger varer til de krigende partene for å tjene penger. I løpet av stykket mister hun alle sine barn til krigen.

 Brecht retter fokus på at krigen ikke har noe med religion å gjøre, men at den er et kapitalistisk system utformet for å tjene de få personene på toppen - ikke krigsherrene, men forretningsmennene.

Informasjon

(Objekt ID 10717)
Objekttype Originalverk
Originaltittel Mutter Courage und ihre Kinder
Verktype Manus
Publiseringsdato 1941
Originalspråk Tysk
Kategorier Drama