Fredrik Floen

Fredrik Floen (født i Bergen 1988) er en norsk kostymedesigner.

Han var ansvarlig for scenografi og kostymedesign til We Come in Peace (2019), en danseproduksjon av Helgebostad, Johannesdottir, Lauvdal, Floen og Theisen. Han, Kristin Helgebostad, Heida Karine Johannesdottir Mobeck, Anja Lauvdal og Irene Vesterhus Theisen mottok Kritikerprisen for dans 2019/2020 for sitt arbeid med produksjonen.

Informasjon

(Objekt ID 24271)
Objekttype Person
Født 1988
Funksjoner Kostymedesigner
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Nettsted
Les mer

I sin tale ved utdelingen av Dansekritikerprisen 2019/2020 sa Karen Frøsland Nystøyl blant annet dette:

"We Come in Peace er en bemerkelsesverdig forestilling. Den er blitt kalt et nydelig stykke performancekunst, et modig og rørende prosjekt, en forestilling som skinner ut til verdensrommet og tilbake. Den er sjelden fordi den er sin egen sjanger: We Come in Peace er verdens første samtidsdansical. Måtte det være en sjanger som er kommet for å bli.

For i denne krysningen ligger muligheter både dansen og musikken kan gripe. Når samtidsdansens frihet og enorme repertoar møter musikalens vesen - den som med det letteste hjerte kan omfavne klisjeene og som har latt ironien fare for lengst - da oppstår essensen i We Come in Peace.

Gjennom Matrix-looken, gjennom lakk og lær og babydoll skinner det nakne, ubesudlede og utilgjorte, det som ofte er det vanskeligste av alt: Oppriktigheten. Den sitter i hver bevegelse, i de krevende koreografiske mønstrene, i det finurlige fotarbeidet, i tempoet, i svetten, i mellomrommene, i musikken – og i henvendelsen.

Jeg sa at årets nominerte utfordrer blikket. We Come in Peace utfordrer det å bli sett. We Come in Peace er som Frida, den står med hjertet i hånden. We Come in Peace inviterer oss inn i oss selv. Selve forestillingen er et besøk fra det verdensrommet, vesener som kommer - i fred - og vil vise oss noe. Det kunne vært en oppvisning i makt. I stedet er det en oppvisning i kjærlighet."

KILDE:

Kritikerlaget, kritikerlaget.no, 21.09.2020, https://kritikerlaget.no/saker/dansekritikerprisen-2019-2020

Tilknyttet
Medvirket i produksjoner
Tittel Premiere Rolle
Spectral (Ingri Midgard Fiksdal Dans) 1. sep. 2020 Scenografi, Foto, Kostyme, Konsept/Ide
Diorama. Digital versjon (Ingri Midgard Fiksdal Dans) 26. apr. 2020 Video/Film, Kostyme
We Come in Peace () 19. sep. 2019 Konsept/Ide, Foto, Kostyme, Scenografi
Vake (Nordenfjeldske horlaug) 23. aug. 2019 Sminke, Aktør
Fru Inger til Østeraat (Marie & Fredriks Teaterlag) 24. aug. 2018 Skuespiller, Produsent, Maskedesign, Rekvisitter, Scenografi, Kostymedesign, Konsept/Ide
Diorama (Ingri Midgard Fiksdal Dans) 8. mar. 2018 Kostyme
Highway Hypnosis (Transiteatret-Bergen) 27. jun. 2017 Research
Lightness: Fleire () 23. mar. 2017 Scenografi, Kostyme
Soft Manifesto () 22. okt. 2015 Kostyme
Kongsemnerne (The Great Pretenders) 8. aug. 2015 Skuespiller (Skule Jarl / Gregorius Jonssøn / Pål Flida / gæster / almuen og bymenn i Nidaros, Bergen og Oslo), Visuelt design, Kunstnerisk leder
Lightness () 4. jun. 2015 Scenografi, Kostyme
Peer på en pall (Teater Joker) 6. sep. 2012 Maskedesign, Maskedesign
John Gabriel Borkman (Vegard Vinge/Ida MüllerTrond Reinholdtsen) 27. okt. 2011 Skuespiller