Per Christian Revholt

Per Christian Revholt (født 1951) er en norsk musiker.

Revholt har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1987. Her har han hatt musikalsk ansvar for en rekke oppsetninger, bl.a. Peer Gynt, Tolvskillingsoperaen, Kjære løgnhals, Folk og røvere i Kardemomme by, Dyrene i Hakkebakkeskogen,Trollspeilet, Verdiløse menn, Brand, Fanny og Alexander og Reisen til julestjernen.

Informasjon

(Objekt ID 18573)
Objekttype Person
Født 1951
Funksjoner Komponist, Musiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Per Christian Revholt har hatt engasjementer ved de fleste teatre i Norge, og flere oppdrag som komponist for The Royal Shakespeare Company i England.

I 2007 delte Per Christian Revholt og Ket Iren Lødemel Heddaprisen i klassen for særlig faglig innsats for musikken til Tolvskillingsoperaen, produsert av Riksteatret og Teatret Vårt i samarbeid.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Enkelte oppsetninger krever ikke bare en spennende regi, dyktige skuespillere, oppfinnsomme scenografer, presise lysdesignere og flinke teknikere. En helt annen, og meget selvstendig, kunstnergruppe har i visse tilfeller avgjørende betydning for resultatet. Årets vinnere har mange ganger tidligere gledet publikum med enestående musikalitet. I år viste de seg nok en gang som meget stilsikre og dristige musikere. Med lydhørhet for alle tekstens nyanser, og lojalitet overfor både dramatiker og komponist gjorde årets vinnere Tolvskillingsoperaen til en helstøpt musikalsk opplevelse i beste Brecht-tradisjon.

Per Christian Revholt og Ket Iren Lødemel får prisen for musikalsk arrangering og fremførelse av Kurt Weills musikk i produksjonen som var et samarbeid mellom Riksteatret og Teatret Vårt."

Sammen ble Erik Hedin, Reinhard Traub og Per Christian Revholt nominert til Heddaprisen 2015 i klassen for beste audiovisuelle design for sitt arbeid med Et drømspill av August Strindberg, regi Calixto Bieito, Nationaltheatret.

En fullstendig liste over hans oppdrag ved Nationaltheatret finnes i teatrets database.

KILDER:

Heddaprisen

Nationaltheatret, http://www.nationaltheatret.no/Revholt,+Per+Christian.b7C_wlfMWQ.ips?templatefolderid=231

Heddaprisen, heddaprisen.no, 20.05.2015, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1306

Utmerkelser - Nominasjoner (1)