Rikskonsertene

OrganisasjonstypeNasjonal institusjon
HovedfokusMusikk
Etablert1967
Epostpost@rikskonsertene.no
NettstedForside Rikskonsertene.no - Rikskonsertene

Om Rikskonsertene

Rikskonsertene er en statsinstitusjon etablert 1967 for å stimulere det regionale musikkliv i Norge. Rikskonsertene er idag Norges største produsent og formidler av konserter.

Hvert år møter rundt 800 utøvere over en million store og små tilhørere på 80 ulike steder over hele landet. Rikskonsertene formidler konserter til hele Norge. Årlig står de bak ca 10 000 konserter, fordelt på offentlige konserter, skolekonserter og barnehagekonserter.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Rikskonsertene

Rikskonsertene ble etablert på initiativ av Norsk Kulturråd, med hovedformål beskrevet som følger:

"Rikskonsertene skal gjøre levende musikk av høy kunstnerisk kvalitet tilgjengelig for alle mennesker i landet".

Organisasjonen hadde sin åpningskonsert i Hammerfest skoles aula, den 4. januar 1968, med artistene Liv Glaser, Eva Knardal, Kjell Bækkelund, Robert Levin og Arve Tellefsen, samt Aase Nordmo Løvberg.

Rikskonsertene er i dag underlagt Kulturdepartementet, og har fortsatt som hovedansvar å gjøre variert musikk og kultur, dog i mer varierte former enn opprinnelig, tilgjengelig for hele landet.

De senere årene har de i økende grad åpnet opp for andre arenaer, og forestår åpne konserter for publikum ellers, for eksempel Oslo World Music Festival. De senere årene har de arbeidet for å fremme nye unge utøvere både innen jazz, folkemusikk og klassisk.

Direktørstillingen er på seksårige åremål. De tre siste direktørene har vært Einar Solbu, som hadde stillingen i to åremålsperioder, etterfulgt i 2006 av Åse Kleveland. Turid Birkeland overtok i 2012.

Administrasjonen er på omtrent 60 ansatte. Leif Holst Jensen leder styret, Thorstein Granly er konsertansvarlig, komplementert av Scott Rogers med spesielt ansvar for barnekonserter.

Kilder:

Rikskonsertene, rikskonsertene.no, 02.02.2012, http://www.rikskonsertene.no/Hjem/

Wikipedia, den frie encyclopedi, no.wikipedia.org, 02.02.2012, http://no.wikipedia.org/wiki/Rikskonsertene