Erik Ulfsby

FunksjonerRegissør, Skuespiller, Teatersjef
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Erik Ulfsby

Erik Ulfsby er en norsk regissør, født i Oslo i 1970. Han har vært teatersjef for Det Norske Teatret siden 2011 (sjefsperioden varer til 2016).

Erik Ulfsby er utdannet ved Teaterhøgskolen i Oslo (1991-94), og ble etter fullført utdanning engasjert som skuespiller ved Trøndelag Teater, Den Nationale Scene, Teatret Vårt i Molde og i film, TV og radio.

Siden regidebuten i 2000 med Oleanna ved Teatret Vårt har stått bak en lang rekke iscenesettelser, blant annet Isslottet, Jungelboka, Jesus Christ Superstar og Tida og rommet på Det Norske Teatret.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Erik Ulfsby

I 2009 ble Erik Ulfsby nominert til Heddaprisen i kategorien for beste regi, både for Lang dags ferd mot natt (Teatret Vårt) og Jungelboka (Det Norske Teatret).

Jungelboka fikk Heddaprisen i kategorien for beste barne- og ungdomsforestilling samme år.

Ulfsby mottok i 2006 Heddaprisen i kategorien for årets teaterprosjekt for forestillingen Bollywood Ibsen - Fruen fra Det indiske hav på Oslo Nye Teater.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Kriteriene for Heddaprisene krever at årets teaterprosjekt, tidligere kalt årets teaterforestilling, skal skille seg fra andre gode forestillinger ved både å være aktuell, og en begivenhet i seg selv. Forestillingen skal også gjerne ha en original form.

Årets vinner oppfyller alle disse kravene: Den er glitrende eksotisk og fullstendig annerledes, den kjennetegnes av en sprelsk men ytterst bevisst regi, fantastisk scenografi og gode skuespillerprestasjoner. Samtidig yter den dramatikerens tekst full rettferdighet, og bygger en høyst nødvendig bro mellom teatret og våre nye landsmenn.

Årets vinner er Bollywood Ibsen – Fruen fra det indiske hav."

Erik Ulfsby har også mottatt Komiprisen to ganger, for regien av Bye & Rønning prøver keiserens nye klær (2006) og Marit Voldsæters Med ræven i fatle (2007).

I 2012 ble forestillingen Norge-Brasil, som han regisserte, nominert til Heddaprisen for beste forestilling.

Som teatersjef på Det Norske Teatret er Erik Ulfsby blant annet ansvarlig for oppstarten av Det multinorske - et treårig utdanningsprosjekt for skuespillere med flerkulturell bakgrunn.

Kilder:

Det Norske Teatret

Heddaprisen

Alle tilknytninger

Medvirket i