Ida Müller

FunksjonerScenograf, Kostyme, Skuespiller
NasjonalitetTysk
KjønnKvinne

Om Ida Müller

Ida Müller er en tysk scenograf og kostymedesigner. Müller er særlig kjent for sitt samarbeid med regissøren Vegard Vinge. De to møttes i følge Vinge da Müller var scenografassistent på Lohengrin på Den Norske Opera mens han selv var regiassistent. Vinge og Müller er kjent for sine kontroversielle og karakteristiske oppsetninger av Henrik Ibsens verk, herunder Et dukkehjem (2006), Gengangere (2007), Vildanden (2009/2010) og John Gabriel Borkman (2011). John Gabriel Borkman ble produsert i Tyskland.

Ida Müller er også skuespiller i Vinge/Müllers produksjoner.

Ida Müller har diplomeksamen i scenografi fra Berlin. Hun har vist egne arbeider i Oslo og Berlin, samt jobbet som assistent ved teater- og operascener i Wiesbaden, Dresden, Los Angeles, Warszava, Berlin, Oslo og Hamburg.

Ida Müller ble nominert til Heddaprisen 2007 i klassen for beste scenografi/kostymedesign/lysdesign for sin scenografi og kostymedesign for Et dukkehjem av Vegard Vinge/Ida Müller.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Ida Müller

Vegard Vinge og Ida Müller fikk Kritikerprisen for teater 2007/2008 for sin Gengangere.

I sine taler under prisutdelingen sa Elin Høyland og Therese Bjørneboe blant annet dette:

Høyland: "Det er ei glede at prisen i år går til Vegard Vinge og Ida Müller for Gengangere. Det er ei glede at dette blei ei førstilling som ikkje berre bekrefter at Et dukkehjem-revolusjonen var noko langt meir enn eit heldig blaff, men og at me her er vitne til ein kunstnarisk integritet og estetisk særeigenhet som er sjeldan vare - især i det norske teaterlandskapet."

Bjørneboe: "Vegard Vinge og Ida Müllers Ibsen-oppsetninger er erklært off-off-off Ibsen-festivalen produksjoner. Dette kan man tolke som man vil. Det er ikke så sikkert at institusjonsteater-Norge står så fremmed overfor deres scenespråk - lenger. Men på den andre siden, vil jeg understreke at Vinge og Müller har mye å tilføre det såkalt frie eller alternative scenekunstfeltet i Norge. Blant annet fordi de bidrar til en økt interesse for å iscenesette klassikere, og arbeide med tekst."

Les talene i sin helhet på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

Panini-BoysRoom, som Vinge/Müller produserte i samarbeid med Festspillene i Bergen i 2018, ble nominert til Heddaprisen 2018 i klassen for årets forestilling. I tillegg ble Vegard Vinge og Ida Müller nominert i klassen for beste scenografi/kostymedesign.

KILDER:

Heddaprisen

Intervju med Vegard Vinge i Norsk Shakespeare- og  teatertidsskrift: Kari Saanum: Intervju med Vegard Vinge, http://www.shakespearetidsskrift.no/, 19.10.2010, http://www.shakespearetidsskrift.no/arkiv/3-42006/kari-saanum-intervju-med-vegard-vinge.html

Norsk Kritikerlag, kritikerlaget.no, 29.09.2011, http://www.kritikerlaget.no/pages/nor/355-teaterkritikerprisen_20072008_til_vegard_vinge_og_ida_mller

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 18.06.2018, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2018

Alle tilknytninger

Medvirket i