Mette Edvardsen

FunksjonerKoreograf, Danser, Scenekunstner
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
Epostmette.edvardsen@gmail.com
NettstedMette Edvardsen, DUCHAMPS / METTE EDVARDSEN

Om Mette Edvardsen

Mette Edvardsen (f. 1970) er en norsk danser og koreograf, bosatt i Belgia.

Edvarsen begynte å jobbe som danser for Les Ballets C. de la B. i Belgia i 1996. Hun har samarbeidet om flere produksjoner for kompaniet, først med koreograf Hans Van den Broeck, deretter med Christine de Smedt fra 2000. Mette Edvardsen har også medvirket i prosjekter av Mårten Spångberg, Fransesco Scavetta, Bock/Vincenzi, Thomas Hauert/Zoo, Lynda Gaudreau og flere.

I tillegg til å arbeide som scenekunstner har hun eksperimentert med tekst og video.

I 2016 mottok hun den norske Ibsenprisen for sin We to be.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Verk av Mette Edvardsen

Vis alle

Utmerkelser

Mer om Mette Edvardsen

Mette Edvardsen arbeider internasjonalt, med base i Belgia. Hun har samarbeidet med Lilia Mestre, og i 2002 skapte hun Sauna in Exile som et samarbeidsprosjekt med Heine R. Avdal, Liv Hanne Haugen og Lawrence Malstaf. I 2004 gjorde hun sammen med Christine de Smedt og Mårten Spångberg en versjon av Schreibstuck av koreograf Thomas Lehmen.

Blant Mette Edvardsens egne arbeider er Stills (2002, video), Private collection (2002), Time will show (detail) (2004), Opening (2005), coffee and cigarette (2006 - 2008), Faits divers (2008), or else nobody will know (2007), every now and then (2009), Time has fallen asleep in the afternoon sunshine (2010), Black (2011), No title (2014) og We to be (2015).

I 2016 mottok hun den nasjonale Ibsenprisen for tekst til We to be. Juryen oppga følgende begrunnelse:

"Mette Edvardsens We to be er en metatekst som benytter seg av teatersituasjonen som dramatisk utgangspunkt. Edvardsen fletter fiksjon og virkelighet sammen i en kompleks og presis dialog om og med scenerommet, dets publikum og selve teatret som situasjon. Sceneteksten kan ses på som et kunstprosjekt som forsker i og på tid og rom, nærmere bestemt teatret i black box'en. We to be er lokal gjennom sin her-og-nå-forankring, men knytter seg samtidig til et globalt rom og en internasjonal scenekunstkontekst ved å være skrevet på engelsk. Nettopp språkets musikalitet er slående sterk og ordvalgene er presise. We to be springer ut fra Edvardsen som aktiv koreograf og danser, men juryen finner at teksten samtidig rommer et stort tolknings- og realiseringspotensiale utover henne som scenekunstner."

KILDER:
BIT Teatergarasjen, vårprogram 2006 http://www.bit-teatergarasjen.no

Mette Edvardsen, metteedvardsen.be, 09.05.2011, http://www.metteedvardsen.be/index.html

Ibsenprisen, www.ibsenawards.com, 30.03.2016, http://www.ibsenawards.com/nyheter/vinner-ibsenpris-2016

Alle tilknytninger

Medvirket i

Verk av Mette Edvardsen