Morten Traavik

Morten Traavik er skuespiller, visuell kunstner og sceneinstruktør.

Informasjon

(Objekt ID 2270)
Objekttype Person
Funksjoner Regissør, Skuespiller, Kunstner, Dramatiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Epost info@traavik.info
Address Oslo
Nettsted Morten Traavik, MISS LANDMINE - NEWS
Les mer

Morten Traavik er utdannet ved GITIS i Moskva, Russland, Nordisk Teaterskole i Århus, Danmark og Dramatiska Institutet i Stockholm, Sverige.

Han har siden 1999 instruert og opptrådt i Østerrike, Kina, Danmark, Litauen, Norge, Russland, Slovenia og USA. Medstifter, instruktør og utøver i Krement X med bl.a. forestillingene Quartet, GYM, N.N. og one night stand. Han har også vært skuespiller ved Sogn og Fjordane Teater og ved Lab Roki i Reikjavik, Island.

"Fram mot 2010 har Morten Traavik rukket å bli en av Norges mest omtalte kunstnere. Hans omfattende prosjekt Miss Landmine Cambodia (2009) og Miss Landmine Angola (2008) rommer blant annet portretter av mineskadde kvinner i modellpositur med Miss landmine-bånd over brystet, ikke ulikt det man ser i ordinære missekonkurranser. Prosjektet innebærer også kåringer av Miss Landmine, og det knytter seg et eget manifest, Miss Landmine Manifesto, til prosjektet. Prosjektet har vært omtalt i media er rekke ganger, både i forbindelse med selve prosjektet, men også i forbindelse med etisk refleksjon omkring innhold og formål.

I 2010 ble Morten Traavik engasjert av Norsk Forsvarsmuseum som residerende kunstner."

Sammen med Un-Magritt Nordseth og Anne Mali Sæther regisserte Morten Traavik forestillingen Henrik Ibsen - En dannelsesreise i Telemark for Teater Ibsen i 2006. Forestillingen ble nominert til Heddaprisen 2006 i klassen for årets teaterprosjekt.

Under Festspillene i Bergen 2014 regisserte han Kardemomyang, en enkeltstående forestilling der Thorbjørn Egner-tekster og -melodier, samt nordkoreanske folkesanger, ble framført av nordkoreanske barn. Forestillingen ble svært omdiskutert.

Kilder:

Festspillene i Bergen om Kardemomyang, http://www.fib.no/no/Program/?TLp=850573

Forestillingsprogram Ibsen goes Brazil, Meteor 2005, BIT Teatergarasjen.

Utdanning

Regiutdannet fra GITIS i Moskva og Dramatiska Institutet i Stockholm.

Var også hospitant ved Nordisk Teaterskole i Århus.

Tilknyttet (5)
Verk (1)
Tittel Publiseringsdato Rolle
Kaptein Marlows testamente Manus – Forfatter
Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)