Henriette Slorer

Henriette Slorer er en norsk danser, som arbeidet for Carte Blanche fra høsten 1996 til 2008.

Her danset hun i stykker bl.a. av Jo Strømgren, Ina Christel Johannessen, Ingun Bjørnsgaard, Sharon Eyal og Ohad Naharin med flere. I 2003-2004 var Henriette Slorer kompaniets prøveleder.

Informasjon

(Objekt ID 2010)
Objekttype Person
Født 21. jun. 1972
Funksjoner Danser
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Address Bergen
Les mer

Henriette Slorer har skapt sine egne prosjekter med blant andre Håkon Austbø, og hun har også arbeidet som skuespiller.

Henriette Slorer fikk Kritikerprisen for dans 2002/2003 for sitt bidrag til Flimmer/Pretty Ugly.

Marit Strømmen sa blant annet dette i sin prisutdelingstale på vegne av Norsk Kritikerlag:

"I år er prisvinneren en kvinnelig danser som besitter nok av både sceneutstråling og tekniske ferdigheter. Nok til å bære publikums hovedfokus gjennom en hel forestilling.

[...]

Den amerikanske koreografen Amanda Millers forestilling Pretty Ugly vil aldri bli den samme etter denne spesielle danserens medvirkning. Som eneste kvinne blant fire gutter leverer hun en harmonisk og søkende, men også beintøff, selvbevisst og krevende rolletolkning.

Jeg siterer fra dansekritikeren Fredrik Rütters anmeldelse i Aftenposten 24. mai: 'Hun beveger seg sterkt utfordrende i den samme overdrevne stilen som guttene med lange skritt og fremadrettet blikk. Med langt, rødt skjørt, svart gjennomsiktig topp, beksvart hår og et dramatisk uttrykk i bevegelsene, samt et uttrykksfullt ansikt, er hun meget synlig i landskapet. Om det ikke skulle være nok, hun danser nærmest guddommelig.' Sitat slutt.

Hennes minneverdige innsats i nevnte forestilling avgjorde årets prisutdeling. Men det er med stor takknemlighet for mange forestillinger, der denne danseren har medvirket, at jeg står her i dag."

Fullstendig tale kan leses på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

I mai 2007 ble Slorer tildelt Carte Blances Venneforenings pris.

Kilder:

Norsk Kritikerlag, kritikerlaget.no, 29.09.2011, http://www.kritikerlaget.no/pages/nor/27-dansekritikerprisen_til_henriette_slorer

Carte Blanche -arkiv. 30.08.2010: http://www.carteblanche.no/

Utdanning

Den Norske Operas Ballettskole

Statens Balletthøgskole

Studier i New York

Utmerkelser - Tildelinger (1)