Signe Becker

Født1. jan. 1981
FunksjonerScenograf
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne
Epostsignebecker@gmail.com
NettstedMain: Signe Becker

Om Signe Becker

Signe Becker er utdannet scenograf fra Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold og har en master i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Mer om Signe Becker

Signe Becker har vært scenograf for flere norske danse- og teatergrupper, herunder blant andre Verk Produksjoner, Fiksdal/Lie og Transitteatret - Bergen.

Signe Becker ble nominert til Heddaprisen 2013 i kategorien for beste scenografi/kostymedesign for scenografien til Stalker av Verk Produksjoner, co-produsert av Black Box Teater, Teaterhuset Avant Garden, BIT Teatergarasjen og for scenografien til Build me a Mountain av Verk Produksjoner, co-produsert av Black Box Teater.

Sammen med koreograf Ingri Fiksdal vant Signe Becker Kritikerprisen for dans 2013/2014 for Hoods, Black Box Teater.

Anette Therese Pettersen sa blant annet dette i sin tale på vegne av Norsk Kritikerlag under utdelingen:

"Både Fiksdal og Becker har gjort seg bemerket på sine respektive felt, men i deres felles prosjekter - og da særlig i Hoods - har det blitt stadig vanskeligere å se hvor grensene mellom scenografien og koreografien går.

Hoods er en slags hybrid mellom installasjon og forestilling, hvor publikum iføres samme burkalignende, fargesprakende drakter som utøverne. Benkeradene er i tillegg fjernet, slik at både utøvere og tilskuere oppholder seg i et rom uten synlige skiller. Hoods er en meditativ og suggererende forestilling som stiller spørsmål ved hva dans er - og kommer samtidig med flere forslag. Den er en omkapslende opplevelse hvor dansen kommer både innen- og utenfra."

Fullstendig tale kan leses på Norsk Kritikerlags hjemmeside.

Signe Becker, Tilo Hahn og Mia Melinder ble nominert til Heddaprisen 2016 i kategorien for beste scenografi/kostymedesign for sin scenografi og sine kostymer til Cosmic Body (Ingri Fiksdal i samarbeid med Black Box Teater, BIT Teatergarasjen, Teaterhuset Avant Garden, apap-nettverket, BUDA Kortrijk og MDT Stockholm 2016).

Signe Becker ble nominert til Heddaprisen 2019 i klassen for beste scenografi/kostymedesign for sitt arbeid med Vi, folket.

KILDER:

Signe Becker, signebecker.com, 05.10.2010, http://www.signebecker.com/index.php?/cv/

Heddaprisen, heddaprisen.no, 10.06.2013, http://www.heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?aid=1176

Norsk Kritikerlag, www.kritikerlaget.no, 25.09.2014, http://kritikerlaget.no/nor/pages/959-dansekritikerprisen_201314

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, 16.10.19, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2019

Alle tilknytninger

Medvirket i