"The Writer"

Inngår i produksjon "The Writer", samproduksjon med Ulrike Quade Production (Tyskland), Jo Strømgren Kompani (Oslo).

The Writer var inspirert av Hamsuns liv og forfatterskap. Ulrike Quade og Jo Strømgren hadde ansvar for manus. Design av teaterfigurer var ved Ulrike Quade, scenografi og regi ved Jo Strømgren. 

Det var førpremiere på Riksteatret i Nydalen (Oslo), og premiere under Stamsund Internasjonale Teaterfestival 5. juni 2009. Målgruppen for denne produksjonen var voksne. 

The Writer gjestet Festspillene i Nord-Norge (Harstad), Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, Den Internasjonale Figurteaterfestivalen i Kristiansand og Oslo Nye Teater. I tillegg spilte de i en rekke byer i Italia og Nederland. The Writer vant publikumsprisen under Beograds Internasjonale Teaterfestival i 2009. Ulrike Quade ble nominert til Heddaprisen i 2010 i kategorien Særlig kunstnerisk innsats. De vant også prisen for beste produksjon under Lutke Internasjonale Puppet Festifval i Slovenia (2010). 

Dette objektet omhandler figurene i produksjonen med samme tittel. 

Informasjon

(Objekt ID 130850)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 5. jun. 2009
Kategori Figurspiller og figur
Emneord Voksne
Størrelse Uvisst
Lisens

Figurteatret i Nordland, Ulrike Quade Production (Tyskland) og Jo Strømgren Kompani (Oslo). 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

En forfatter med nobelpris i litteratur, dømt for landskvik, besøker en tysk student som arbider med en avhandling om forfatteren. Studenten forsøker å få forfatteren til å kommer med unnskyldning for sine handlinger. En karaktere fra forfatterens roman og den dødende utgaven av ham selv blander seg inn i konfrontasjonen. Tematisk var forestillingen en utforskning av grensene  mellom kunst og politikk, og hvem det er som trekker den skjøre grensen.

Prosjektet var initiert av Figurteatret i Nordland i anledning av Hansun-året. Det var støttet av Riksteatret, Norsk kulturråd, Bergen fylkeskommune og Utenriksdepartementet. 

Figur-/skuespiller var Ulrike Quade, figurspiller-assist Gunn Hernes og Maria Landgraf.

Kilder: 1991-1011 - Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as, Stamsund 2011.

Giver: Figurteatret i Nordland.

Transportert:15.8. 2022.

Materialtyper

Fotoet viser hodet til en teaterfigur, her framstilt som Hamsun, og del av ryggen til en naken kvinnekropp som er liggende. Hodet til 'Hamsun' er delvis skjult bak kvinnekroppen. Det er et tilnærmet realistisk formet hode, som er skallet med litt hår ved ørene. Bak brillene med tynn innfatning, ser vi de realistisk fremstilte øynene til figuren. Formen på hodet er avlangt, det er usikkert hvilket materiale det er laget av. Det kan være skåret ut i styrofoam eller støpt på en form av plastellina el. leire. Teknikkene krever overflate-behandling som forsterkning, sparkling, puss og maling, her hudfarget.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Det er lite vi kan si om teatrfigurens konstruksjon på bakgrunn av det ene fotoet. Det er mulig å innhente mere informasjon om figurens/figurenes konstruksjon/er. Vi håper å kunne komme tilbake med utfyllende fakta. 

Tilknyttet (6)
Ulrike Quade (person) – Designer, Figurspiller
Jo Strømgren (person) – Scenograf
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Ulrike Quade Productions / Ulrike Quade Company (organisasjon) – Opphavsperson
Jo Strømgren Kompani (organisasjon) – Opphavsperson
The Writer (produksjon) – Figurspiller og figur