Livet i Arktica

Inngår i produksjon Samproduksjon med Studio Teater (Trondheim) og Figurteatret i Nordland

Livet i Arktica var en samproduksjon med Studio Teater i Trondheim og Nordland Dukketeaterverksted. Manus og design var ved Coby Omvlee, scenografi ved Kristin Giske, teaterfigurer ved Kathrine Johansen, Siv Iversen, Ole Kværneng og Coby Omvlee. Ole Bruun-Rasmussen var instruktør og ansvarlig for de tekniske løsningene. Målgruppen var familier med barn fra 9 år. 

Produksjonen hadde premiere 25. april 1993.

Dette objektet omhandler figurene i produksjonen med samme navn. Du kan lese mer om produksjonen her.

Informasjon

(Objekt ID 122884)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 30. apr. 1993
Kategori Andre figurer
Emneord Barn
Størrelse Figurene hadde ulike størrelser.
Lisens

Studio Teater og Figurteatret i Nordland.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Hovedkarakterene i denne produksjonen var oppfinner og ekspedisjonleder Snappo, danserinnen Loddy, det depressive hunndyret Moppels og skipskokken Dagfinn. De begir seg ut på en reise til selveste Nordpolen hvor de skal teste ut multimulighetsmaskinen "Roalds Minde". På veien kjemper de mot elementene og møter de underligste vesener, blant dem Den avskyelige snømannen.

Følgene personer er avbildet på fotoet (fra nederst til øverst): Siv-Therese Iversen, Ole Bruun-Rasmussen, Coby Omvlee, Kristin Giske og Ole Asmer Kværneng. 


Giver: Figurteatret i Nordland.

Kilder: 1991-2011 Figurteatretret i Nordland (2011), Orkana forlag as, Stamsund.

Transportert 09.02. 2022.

Materialtyper

Det er flere figurer på samme foto som alle er inspirert av tegneseriefigurer. De var flate og laget i isopor som trolig har blitt forsterket med tekstilgas og lim. Det ble malt direkte på den forsterkede isoporen. 

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen var enkel og figurspillerne holdt/spilte figuren direkte med hånden/hendene. Sannsynligvis har de også hatt noen enkle styringspinner for å kunne gjøre flere bevegelser og nyansere spillet litt. Noen ledd må figurene også ha hatt som for eksempel i feste mellom hode og kropp, feste for armene og muligens også andre kroppsdeler.  

Tilknyttet (7)
Coby Omvlee (person) – Designer, Figurmaker
Kathrine Thorborg Johansen (person) – Figurmaker
Siv Therese Iversen (person) – Figurmaker
Ole Asmer Kværneng (person) – Figurmaker
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Studio Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Livet i Arktica (produksjon) – Andre figurer