Lille My

Inngår i produksjon Fra Mummitrollet og det usynlige barnet (2006/2015), Oslo Nye Trikkestallen.

Lille My var en teaterfigur i Oslo Nye Teaters produksjon Mummitrollet og det usynlige barnet, som var basert på en historie av Tove Jansson. Mummitrollet og det usynlige barnet ble første gang produsert i 2006, dramatisert av Stein Kiran og Knut Wiulsrød, og bearbeidet av Line Rosvoll, som også var regissør. Scenografien var ved Kine Liholm og Kari Noreger laget teaterfigurene. Premieren var på Trikkestallen på Torshov 1. februar 2006.

En ny versjon av Mummitrollet og det usynlige barnet ble produsert i 2015, da med dramatisering av Anne-Karen Hytten, som også hadde regien. Scenografien var ved Milja Salovaara, og teaterfigurene fra 2006 ble gjenbrukt. Produksjonen hadde premiere 12. februar 2015 på Dukketeatret i Trikkestallen på Torshov.

Informasjon

(Objekt ID 100589)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 12. feb. 2015
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 40 cm. høy.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Lille My ble spilt av Suzanne Paalgard i 2006 og Hanne Dahle i 2015.

Sceneweb viser til de andre teaterfigurene som er registrert i denne databasen. De er: Mummitrollet, Mummipappa og Mummimamma. 

Kilder: Oslo Nye Teater. 

Giver: Oslo Nye Teater. 

Transportert 29.05.2020. 

Materialtyper

Hodet til Lille My ble formet i isopor, forsterket med bomullsgas og lim, pusset og deretter malt. Hun hadde en hårmanke som muligens ble laget av stritt og grovt garn. Kjolen var av et grovt vevet stoff med høyt liv og vidt skjørt. De to armene ble laget av samme stoff som kjolen. Figuren hadde to ben og føtter med sko til å spille med.  

Beskrivelsen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Lille My hadde stang fra hodet og gjennom hele kroppen. Stangen var lengre enn bena slik at handen til figurspilleren ikke var synlig. Stangen var til å spille med. Figuren hadde et lite skulderparti som kjolen var festet på. Lille My hadde armer, men kun en av dem hadde stang av pianotråd festet til hånden for å kunne spille med. Den andre armen hang løst ned. Det kan se ut som om Lille My hadde et ledd i anklene for å mer bevegelighet med skoene.

Beskrivelsen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (6)
Milja Salovaara (person) – Scenograf
Kine Liholm (person) – Scenograf
Kari Noreger (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Mummitrollet og det usynlige barnet (produksjon) – Stangfigur
Mummitrollet og det usynlige barnet (produksjon) – Stangfigur