Milja Salovaara

FunksjonerScenograf, Kostymedesigner
NasjonalitetNorsk
KjønnKvinne

Om Milja Salovaara

Milja Salovaara er kostymedesigner og scenograf. Salovaara er utdannet i Italia, og har oppdrag i Norge, Sverige og Finland.

I 2010 fikk Milja Salovaara Heddaprisen i kategorien beste visuelle design for sin scenografi til En folkefiende på Trøndelag Teater. Juryens begrunnelse var som følger:

"En oppsetnings visuelle design kan enten være minimalistisk, grotesk overdådig eller realistisk illusjonsskapende. Alt er tillatt, så lenge scenebildet både utdyper og fullbyrder helheten i oppsetningen. Nettopp dette kjennetegner årets prisvinner som her skapte et åpent, tilsynelatende ytterst enkelt, men samtidig komplekst scenebilde som med nøktern eleganse ga skuespillerne en ekstra dimensjon å spille mot og med, uten noensinne å ta fokus fra teksten. Dette scenebildet var et selvstendig kunstnerisk uttrykk som fra starten av skapte nysgjerrighet, fikk nye rom og spillesteder til å oppstå, endres og forsvinne, og underbygget og forsterket historien.

Prisen går til Milja Salovaara for hennes oppfinnsomme og medskapende scenografi til En folkefiende på Trøndelag Teater."

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

  • Heddaprisen 2010
    Tildelt pris i kategorien Beste visuell design
  • Heddaprisen 2010
    Nominert i kategorien Beste visuell design

Mer om Milja Salovaara

Milja Salovaara har sin scenografiutdannelse fra Accademia di Belli Arti i Venezia, og hun har vært ansvarlig for scenografi og/eller kostymer på rundt 80 oppsetninger i Finland, Sverige og Norge, blant annet for Barabbas av Pär Lagerqvist på det finske Sirius Teatern, Finland, (1995), For lukkede dører av J.-P. Sartre på Svenska Teatern i  Finland, også i 1995, for Mor og barn av Jon Fosse på Svenska Teatern i 2001, og for Et dukkehjem på Tampereen Teatteri i 2002.

Hun hadde ansvaret for scenografien til Oleanna av David Mamet på Teatret Vårt i 2001, og for Richard III av Shakespeare samme sted i 2001, og fremdeles i Molde, men denne gangen i et samarbeid mellom Teatret Vårt og Det Norske Teatret, for Is-slottet i 2004. Hun har hatt ansvaret for kostymer og scenografi på Rogaland Teater, Trøndelag Teater og Riksteatret.

Medvirket i