Milja Salovaara

Milja Salovaara er kostymedesigner og scenograf. Salovaara er utdannet i Italia, og har oppdrag i Norge, Sverige og Finland.

I 2010 fikk Milja Salovaara Heddaprisen i kategorien beste visuelle design for sin scenografi til En folkefiende på Trøndelag Teater. Juryens begrunnelse var som følger:

"En oppsetnings visuelle design kan enten være minimalistisk, grotesk overdådig eller realistisk illusjonsskapende. Alt er tillatt, så lenge scenebildet både utdyper og fullbyrder helheten i oppsetningen. Nettopp dette kjennetegner årets prisvinner som her skapte et åpent, tilsynelatende ytterst enkelt, men samtidig komplekst scenebilde som med nøktern eleganse ga skuespillerne en ekstra dimensjon å spille mot og med, uten noensinne å ta fokus fra teksten. Dette scenebildet var et selvstendig kunstnerisk uttrykk som fra starten av skapte nysgjerrighet, fikk nye rom og spillesteder til å oppstå, endres og forsvinne, og underbygget og forsterket historien.

Prisen går til Milja Salovaara for hennes oppfinnsomme og medskapende scenografi til En folkefiende på Trøndelag Teater."

Informasjon

(Objekt ID 18396)
Objekttype Person
Funksjoner Scenograf, Kostymedesigner
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Milja Salovaara har sin scenografiutdannelse fra Accademia di Belli Arti i Venezia, og hun har vært ansvarlig for scenografi og/eller kostymer på rundt 80 oppsetninger i Finland, Sverige og Norge, blant annet for Barabbas av Pär Lagerqvist på det finske Sirius Teatern, Finland, (1995), For lukkede dører av J.-P. Sartre på Svenska Teatern i  Finland, også i 1995, for Mor og barn av Jon Fosse på Svenska Teatern i 2001, og for Et dukkehjem på Tampereen Teatteri i 2002.

Hun hadde ansvaret for scenografien til Oleanna av David Mamet på Teatret Vårt i 2001, og for Richard III av Shakespeare samme sted i 2001, og fremdeles i Molde, men denne gangen i et samarbeid mellom Teatret Vårt og Det Norske Teatret, for Is-slottet i 2004. Hun har hatt ansvaret for kostymer og scenografi på Rogaland Teater, Trøndelag Teater og Riksteatret.

Utmerkelser - Tildelinger (1)
Utmerkelser - Nominasjoner (1)