Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Program for Oslo Nye Teaters produksjon Mummitrollet og det usynlige barnet (2015) pdf 12. feb. 2015 Last ned

Mummitrollet

Inngår i produksjon Fra Mummitrollet og det usynlige barnet (2006/2015), Oslo Nye Trikkestallen

Mummitrollet var en sentral teaterfigur i Oslo Nye Teaters produksjon Mummitrollet og det usynlige barnet, som var basert på en historie av Tove Jansson. Mummitrollet og det usynlige barnet ble første gang produsert i 2006, dramatisert av Stein Kiran og Knut Wiulsrød, og bearbeidet av Line Rosvoll, som også var regissør. Scenografien var ved Kine Liholm og Kari Noreger laget teaterfigurene. Premieren var på Trikkestallen på Torshov 1. februar 2006.

En ny versjon av Mummitrollet og det usynlige barnet ble produsert i 2015, da med dramatisering av Anne-Karen Hytten, som også hadde regien. Scenografien var ved Milja Salovaara, og teaterfigurene fra 2006 ble gjenbrukt. Produksjonen hadde premiere 12. februar 2015 på Dukketeatret i Trikkestallen på Torshov.

Informasjon

(Objekt ID 100579)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 12. feb. 2015
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 40 cm høy.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Mummitrollet ble spilt av Knut Wiulsrød i 2006 og av Mads Buer i 2015.

Sceneweb viser til de andre teaterfigurene fra begge produksjonene som er registrert i denne databasen. De er: Mummimamma, Mummipappa og Lille My.  

Kilder: Oslo Nye Teater.  "ON! - Oslo Nye Teater", Teatermagasin våren 2015.

Giver: Oslo Nye Teater. 

Transportert 29.05.2020. 

Materialtyper

Hodet til Mummitrollet ble formet i isopor, forsterket med bomullsgas og lim og trukket med strikket, grov ull. Kroppen var også laget av isopor og trukket med samme strikkede ullmateriale.

Det var tilsiktet at figuren skulle være mest mulig identisk med illustrasjonene i boken. 

Informasjonen er gitt av figurmaker Kari Noreger.

Konstruksjon/teknikk

Mummitrollet var en stangfigur med rundstokk festet i hodet og en førerstang av pianotråd festet på hver av hendene til figuren for å kunne spille med dem. Figurspillerens grep var i forlengelse av rundstokken. Med andre ord var figurspillerens hånd inne i selve kroppen til Mummitrollet. 

Infomasjon er gitt av figurmaker Kari Noreger.

Annen info

I tillegg til foto av teaterfigurene finnes det et fargefoto med skuespillerrollen Too-Tikki sammen med figurene. Rollen som Too-Tikki ble spilt av Kari-Ann Grønsund. Fra venstre ser vi Lille My, Mummipappa, Mummimamma, det usynlige barnet/Ninni og Mummitrollet. Dette fotoet er fra produksjonen i 2015.

Fra artikkelen "Mer enn mummimor":

I 2014 var det 100 år siden finske Tove Jansson ble født. Oslo Nye Trikkestallen hedret henne med en ny oppsetning av Mummitrollet og det usynlige barnet. Med ny dramatisering, scenografiog musikk ble den tankevekkende og poetiske fortellingen om lille Ninni fortalt. Hun er usynlig fordi hun har blitt neglisert.   Gjennom omsorg og varme fra mummifamilien lærer hun å tørre og ta plass i eget liv.

"Tove Jansson ble verdenskjent som skaperen av mummi-universet, som har berørt og fasinert oss gjennom bøker og tegneserier siden 1940- og 50-tallet og senere på film og TV."  "ON! - Oslo Nye Teater", tekst Hanne L. Rørstad. 

Tilknyttet (6)
Kine Liholm (person) – Scenograf
Milja Salovaara (person) – Scenograf
Kari Nordeger (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Mummitrollet og det usynlige barnet (produksjon) – Stangfigur
Mummitrollet og det usynlige barnet (produksjon) – Stangfigur