Kyss Frosken! Forvandlingens kunst

OrganisasjonstypeFestival
HovedfokusTverrkunstnerisk
Etablert28. mai. 2005 (avviklet 18. sep. 2005)

Om Kyss Frosken! Forvandlingens kunst

Kyss Frosken! Forvandlingens kunst ble arrangert av Nasjonalmuseet 28. mai - 18. september 2005.

Kyss Frosken! Forvandlingens kunst var i utgangspunktet en utstilling i en midlertidig hall, men den hadde et omfattende sideprogram med performance, film, konserter, foredrag og seminarer.

I Scenewebs database kan du se en oversikt over performanceprogrammet til Kyss Frosken! Forvandlingens kunst. Performanceprogrammet ble kuratert av bl.a. Sven Åge Birkeland (kunstnerisk leder ved BIT Teatergarasjen).

Les mer

Presseomtale

Elisabeth Leinslie, Det utvidede kunstfeltet, Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift nr. 3-4 2005 [Oslo]:
"Jeg ser det som en berikelse (både for teater- og billedkunsten) at museer/gallerier og scenekunstnere samarbeider. Det fungerer som et dannelsesprosjekt i seg selv, hvor betrakteren hjelpes til å se sammenhenger mellom de forskjellige disiplinene. Det skaper med andre ord nye rom for kunst og opplevelse av kunst. [...] Noen syns sikkert dette haltende scenerommet er sjarmerende, og det kunne det også sikkert vært hvis det var en undergrunnsscene."

Elisabeth Leinslie, Verden trenger dyder!, Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift nr. 3-4 2005 [Oslo]:
"Mot, visdom, måtehold, rettferdighet, tro, håp og kjærlighet. De syv dydene dannet rammen for høstens internasjonale scenekunst-program på Nasjonalmuseet. Et dannelsesprosjekt som kan ses som et motstykke og en kommentar til de syv dødssyndene. For i dagens politiske og sosiale klima trenger verden dyder fremfor synder, hevder kurator Sven Åge Birkeland. Noe av hensikten er altså [...] å pirke i vår samvittighet, få oss til å tenke over våre holdninger og levemåter. [...] Verkene etablerer spenninger og fluktlinjer mellom flere forskjellige teknikker, kunstarter, sjangere og medier. I dette heterogene kunstfeltet viste kunstnerne en formsikkerhet som var ganske imponerende. [...] Verkene tar en dokumentarisk kunnskapsform, hvor estetikk og kunnskap forskes på og blandes. [...] Å skape ”kunstdokumentar” for å kommentere verden virker hensiktsmessig i vår realitypregede samtid. Sosiologiske, antropologiske og selvbiografiske former er uttrykk publikum av i dag forstår og dermed lett godtar."

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Kyss Frosken! Forvandlingens kunst

På hjemmesiden til Nasjonalmuseet står det blant annet følgende om Kyss Frosken! Forvandlingens kunst:

"Med utstillingen Kyss frosken! Forvandlingens kunst inviterer Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design til sommerens internasjonale storsatsning. De tidligere selvstendige institusjonene Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Kunstindustrimuseet og Arkitekturmuseet er nå slått sammen til Nasjonalmuseet. Dette muliggjør nye utstillingskonsepter og kunstopplevelser, på tvers av tidligere fagområder, bygninger og tradisjoner.

Utstillingen tematiserer et kunstfelt i forvandling og en samtid hvor grenser mellom kunstarter, materialer og teknikker oppheves. En ny visuell kompleksitet er under utvikling internasjonalt, og arkitekturens og kunstens rolle i det kulturpolitiske feltet er endret."

Kilde:

Nasjonalmuseet, nasjonalmuseet.no, 21.06.2012, http://www.nasjonalmuseet.no/?module=EventCalendar;action=Event.publicOpen;ID=938;template=exhibitionView_no