Akershus Teater

Også kjent somAkershus Teater
OrganisasjonstypeTeatergruppe
HovedfokusTeater, Figurteater, Barn og unge, Dans, Underholdning
Etablert20. des 2004
Epostpost@akershusteater.no
NettstedAKERSHUS TEATER

Om Akershus Teater

Akershus Teater ble stiftet av Akershus fylkeskommune, Skedsmo kommune, Lillestrøm Kultursenter og Akershus Teaterverksted i 2004.

Akershus Teater er et turnerende teater for Akershus fylke, uten fast ensemble eller scene. Teatret benytter frilanskunstnere både på og bak scenen. Teatret leier kontorer og prøvesal i Lillestrøm Kultursenter.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om Akershus Teater

Akershus Teater er hovedleverandør av scenekunst til Den Kulturelle Skolesekken (DKS) gjennom en abonnementsordning administrert av kultur.akershus. Dette gjør teatret til en av de største produsentene av scenekunst for barn og unge i Norge.

Akershus Teaters repertoar består av ulike sceniske uttrykksformer, ulike sjangre og formater inklusive dans. Forestillingene skal treffe barn og unge, voksne og seniorer, og legge til rette for at nye publikumsgrupper opplever scenekunst.

I teatrets samlede repertoar inngår gjestespill og samproduksjoner med andre teatre, også teatre i det frie sceniske feltet.

Teatret spiller i kulturhus, barnehager, på skoler, eldresentre, andre etablerte kulturarenaer, og oppsøker dessuten utradisjonelle spillesteder.

Akershus Teater har mål om å være fantasifulle i å finne frem til historier fra fylket, nyskapende i den sceniske utformingen av fortellingene, og dristige i valg av arenaer for forestillingene. Målet er å bidra til aktiviteter både på dag og kveldstid for små, unge, voksne og senior publikum med et bredt og godt variert spekter av god scenekunst som drama, komedie, dans og musikkteater i et av de tettest befolkede fylkene i Norge.

Akershus Teater etablerte høsten 2007 en driftsavdeling kalt P:UNKT. Driften omfatter kunst som middel til integrasjon, sosial forandring og mangfold.

Akershus Teater støttes av Kulturdepartementet, Akershus fylkeskommune og Skedsmo kommune.

Bo Anders Sundsted er teatersjef for Akershus Teater.

Kilde:

Akershus Teater, akershusteater.no, 07.10.2011, http://www.akershusteater.no/