Akershus Teater

Også kjent somStiftelsen Akershus Teater
OrganisasjonstypeProduserende
HovedfokusTeater, Figurteater, Barn og unge, Dans, Underholdning
Etablert20. des. 2004
Epostpost@akershusteater.no
NettstedAKERSHUS TEATER

Om Akershus Teater

Akershus Teater ble stiftet av Akershus fylkeskommune, Skedsmo kommune, Lillestrøm Kultursenter og Akershus Teaterverksted i 2004.

Akershus Teater er et turnerende teater for Akershus fylke, uten fast ensemble. Teatret benytter frilanskunstnere både på og bak scenen. Teatret leier kontorer og prøvesal i Lillestrøm Kultursenter.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om Akershus Teater

Akershus Teater har som hovedmål å etableres som regionteater i et av landets mest folkerike områder og å kunne tilby både egenproduksjon, samarbeid, og formidling av teaterforestillinger av høy kvalitet til kulturhus og andre arenaer i fylket.

Akershus Teater er hovedleverandør av scenekunst til Den Kulturelle Skolesekken (DKS) gjennom en abonnementsordning administrert av kultur.akershus. Dette gjør teatret til en av de største produsentene av scenekunst for barn og unge i Norge.

ungTEKSTakershuser Akershus Teaters satsning på unge dramatikere. Her tilbys bl.a. skriveopphold og -veiledning med mål om å inspirere ungdom og unge voksne til å ta i bruk teatret som uttrykksmiddel. Fra og med høsten 2018 får ungTEKSTakershus sitt eget lokale på Akershus Teater i Lillestrøm Kultursenter.

Akershus Teaters repertoar består av ulike sceniske uttrykksformer, ulike sjangre og formater inklusive dans. Forestillingene skal treffe barn og unge, voksne og seniorer, og legge til rette for at nye publikumsgrupper opplever scenekunst.

I teatrets samlede repertoar inngår gjestespill og samproduksjoner med andre teatre, også teatre i det frie sceniske feltet.

Teatret spiller i kulturhus, barnehager, på skoler, eldresentre, andre etablerte kulturarenaer, og oppsøker dessuten utradisjonelle spillesteder.

Akershus Teater etablerte høsten 2007 en driftsavdeling kalt P:UNKT. Driften omfattet kunst som middel til integrasjon, sosial forandring og mangfold.

Akershus Teater støttes av Kulturdepartementet, Akershus fylkeskommune og Skedsmo kommune.

Kilde:

Akershus Teater, akershusteater.no, 07.10.2011 og 14.02.2019 
http://www.akershusteater.no/