Scenekunst Østfold

Også kjent somØstfold Teater, Østfold Kulturutvikling avd. Scenekunst
OrganisasjonstypeRegional institusjon
HovedfokusScenekunst
Epostkjemob@ostfoldfk.no
NettstedScenekunst Østfold

Om Scenekunst Østfold

Scenekunst Østfold er et fylkeskommunalt eid prosjektteater med base i Fredrikstad.

Scenekunst Østfold ble startet som Østfold Teaterverksted i 1991. Virksomheten ble basert på et samarbeid mellom kommunene, fylkeskommunen og staten. I 2004 flyttet Scenekunst Østfold fra Halden til Fredrikstad og ble samtidig gjort om til en ren fylkeskommunal virksomhet basert på kommunalt og fylkeskommunalt samarbeid. Organisasjonen byttet navn til Østfold Teater ved tiårsjubileet i 2001, og i 2013 til Scenekunst Østfold. 

Kjell Susegg Moberg tok over som ny teatersjef for Scenekunst Østfold i 2013, etter Ida M. Frederiksen som hadde ledet institusjonen i 20 år. 

Thomas Østgaard tok over i 2018. 

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Tilknyttet

Mer om Scenekunst Østfold

Scenekunst Østfold produserer egne forestillinger, samproduksjoner med frie scenekunstgrupper og driver i tillegg virksomhet som ressurs og kompetansesenter. Scenekunst Østfolds barneforestillinger besøker skoler over hele Østfold gjennom Den Kulturelle Skolesekken.

Siden 2011 har Scenekunst Østfold vært en en del av Østfold kulturutvikling, som er en virksomhet i Østfold fylkeskommune med oppgaver innen kulturfeltet i Østfold.

KILDER:

Østfold Teater, http://www.ostfoldteater.no/?CatID=1111

Østfold kulturutvikling, http://www.kulturutvikling.no, 17.12.13, http://www.kulturutvikling.no/2013/11/ostfold-teater-2/