Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Katalog for Norway Now. TPAM (2021) pdf Last ned

Kjell Moberg

Kjell Moberg er teaterregissør og dramaturg, tidligere teatersjef for Scenekunst Østfold. Han er en av de kunstneriske lederne for teatergruppen NIE (New International Encounter). Moberg jobber også frilans med andre prosjekter.

Heddaprisen 2017 i klassen for beste forestilling for ungdom ble gitt til NIE for We come from far, far away, av NIE (New International Encounter), regi Alex Byrne og Kjell Moberg.

Informasjon

(Objekt ID 18)
Objekttype Person
Funksjoner Regissør, Dramaturg
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Epost kjemob@ostfoldfk.no
Address Torstadbakken 29, 1395
Nettsted Kjell Moberg - Kjell Moberg
Les mer

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse for prisen til We come from far, far away:

"Teatret kan bygge empati og forståelse, og teatret kan legge til rette for åpen diskusjon. Årets vinnerforestilling i klassen for beste forestilling for ungdom gjør begge deler. Oppsetningen bruker en vital sammensetning av virkemidler fra fortellerteater og figurteater, fysisk teater, skyggeteater og musikkteater, med realistisk fremført dialog og symbolsk fremstilt faktainformasjon. Uttrykket er intimt, men vitner samtidig om overblikk. I forestillingen, som i tidligere forestillinger av det samme kompaniet, er stikkord som «håp, overlevelse og livskraft» sentrale. Tematikken er funnet i dagens samfunn, og idématerialet er samlet inn gjennom intervjuer med mennesker som selv har gjennomlevd den flukt oppsetningen handler om."

KILDE: 

Heddaprisen, heddaprisen.no, 19.06.2017, https://www.heddaprisen.no/vinnere/2017

Tilknyttet (2)