Østfoldteatret

Også kjent somØstfold Kulturutvikling avdeling scenekunst. Tidligere: Østfold Teater / Scenekunst Østfold
OrganisasjonstypeRegional institusjon
HovedfokusScenekunst, Barn og unge
Epostkjemob@ostfoldfk.no
NettstedScenekunst Østfold

Om Østfoldteatret

Østfoldteatret as er et kommunalt og fylkeskommunalt eid teater med base i Fredrikstad.

Østfoldteatret as ble startet som Østfold Teaterverksted i 1991. Virksomheten ble basert på et samarbeid mellom kommunene, fylkeskommunen og staten. Organisasjonen byttet navn til Østfold Teater ved tiårsjubileet i 2001, 2013 til Scenekunst Østfold og 1. januar 2020 til Østfoldteatret as.

I 2004 flyttet Østfoldteatret fra Halden til Fredrikstad og ble samtidig gjort om til en ren fylkeskommunal virksomhet basert på kommunalt og fylkeskommunalt samarbeid. 

Kjell Susegg Moberg tok over som ny teatersjef for Østfoldteatret i 2013, etter Ida M. Frederiksen som hadde ledet institusjonen i 20 år. 

Thomas Østgaard tok over i 2018. 

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

  • Gulljerven 2019
    Nominert i kategorien Tidenes mest snirklete turnéetappe

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Tilknyttet

Mer om Østfoldteatret

Østfoldteatret produserer egne forestillinger, samproduksjoner med frie scenekunstgrupper og driver i tillegg virksomhet som ressurs og kompetansesenter. Østfoldteatretss barneforestillinger besøker skoler over hele Østfold gjennom Den Kulturelle Skolesekken.

Fra 2011-2019 var Scenekunst Østfold vært en en del av Østfold kulturutvikling, som var en virksomhet i Østfold fylkeskommune med oppgaver innen kulturfeltet i Østfold.

KILDER:

Østfold Teater, http://www.ostfoldteater.no/?CatID=1111

Østfold kulturutvikling, http://www.kulturutvikling.no, 17.12.13, http://www.kulturutvikling.no/2013/11/ostfold-teater-2/