karen foss quiet works

Også kjent somKFQW
OrganisasjonstypeKunstnergruppe, Dansegruppe
HovedfokusTverrkunstnerisk, Dans, Undervisning
Etablert28. mai. 2001
Epostksf@karenfossquietworks.no / post@karenfossquietworks.no
Nettstedkaren foss quiet works
UttrykksformerTverrkunstnerisk, Dans, Performance, Teater

Om karen foss quiet works

Formålet med stiftelsen karen foss quiet works, etablert i 2001, er å produsere, utvikle og formidle kunstnerisk arbeid av Karen Foss. I tillegg skal det søkes samarbeid med andre kunstnere og kunstformer som er beslektet med hensyn til kunstnerisk fokus. Verksfremstillingen er først og fremst scenekunstproduksjoner, gjerne tverrkunstnerisk.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Egne produksjoner

Vis mindre

Vis alle

Coproduksjoner

Mer om karen foss quiet works

Karen Foss er utdannet i klassisk balletteknikk, med yrkeserfaring fra frilans og institusjonelt arbeide, og med omfattende kjennskap til jazzdans og moderne/samtidsdans, fra inn og utland.

Karen Foss holder workshops, foredrag og demonstrasjoner med utgangspunkt i både egne forestillinger og annet materiale. Workshops omfatter koreografi, komposisjon, dans og bevegelse. Foredrag, forelesninger og seminarer gis i dansehistorie, dansekunst og kultur, kunstpolitikk og produsentarbeide for dans og ny scenekunst.

Karen Foss har lang erfaring med undervisning og arbeid med både amatører og profesjonelle innenfor dansefeltet.

karen foss quiet works vektlegger sannheter som ikke nødvendigvis er åpenbare, men som ofte ligger skjult bak de sannheter eller konsepter som vår vestlige livsfilosofi generelt tar for gitt. Verkene søker derfor å sette nytt lys på vestlige tankesett, spesielt innen klassisk kunstproduksjon. For tilskueren vil en forestilling av quiet works presentere et bredt utvalg assosiasjoner og referanser, og disse referansene spiller en viktig rolle i produksjonens helhetsbilde.

Utover denne rikt konnoterende kvaliteten, inneholder arbeidene tvetydighet og en følelse av at noe nokså ukomfortabelt ligger glødende under overflaten. Der er også en innbakt sensualitet og overflod, rettet mot det vimsete individuelle.

karen foss quiet works mottar støtte fra Norsk Kulturråd og andre offentlige støtteorganisasjoner som Fond for utøvende kunstnere, Fond for lyd og bilde og Bergen kommune. BIT Teatergarasjen og Carte Blanche har deltatt som medprodusenter i tidligere produksjoner.

Kilde: karen foss quiet works, karenfossquietworks.no, 01.08.2010, http://www.karenfossquietworks.no