Boya Bøckman

FunksjonerVisuelt design, Lysdesigner, Video/Film
NasjonalitetNorsk
KjønnMann
Epostpost@deutvalgte.no
NettstedDe Utvalgte

Om Boya Bøckman

Boya Bøckman er video- og lysdesigner. Han er medlem av scenekunstkompaniet De Utvalgte. Boya Bøckman arbeider også som frilanser for andre grupper og teatre.

Boya Bøckman er selvlært videodesigner og visuell kunstner. Han er medlem av De Utvalgte, en fri scenisk gruppe stiftet i 1993, men samarbeider også tett med Fabula Rasa, og sto blant annet for videodesignen til Istalia som gruppen samproduserte med Nationaltheatret.

Han var videodesigner for daværende teatersjef Eirik Stubøs presentasjon av Elfriede Jelinek under Samtidsfestivalen 2005, for Jelineks Ulrike Marie Stuart i 2007, og for Sorga kler Elektra på Det Norske Teatret våren 2012.

Les mer

Tilknyttet

Vis alle

Medvirkende i

Vis alle

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Utmerkelser

Vis mindre

Vis alle

Mer om Boya Bøckman

Boya Bøckman vant Heddaprisen 2012 i klassen for beste visuelle design for Kunsten å bli tam av De Utvalgte.

Heddajuryen ga følgende begrunnelse:

"Scenografien er i dag ofte det mest spennende ved mange oppsetninger, og enten det visuelle tar en minimalistisk eller maksimalistisk form, tilfører scenebildet gjerne forestillingen en egen spennende dimensjon. Til tider underordner årets vinner med hell sin spesielle begavelse et overordnet scenografisk prosjekt. Men vinneren får prisen for å ha skapt et svimlende vakkert tredimensjonalt univers som utfyller og levendegjør en både enkel og gåtefull tekst, og med ett rikt og mangfoldig billedspråk åpner for uendelige mange ulike assosiasjoner.

Prisen for beste visuelle design går til Boya Bøckman for en i beste forstand teatral video og lysdesign til De Utvalgtes Kunsten å bli tam på Black Box Teater."

Boya Bøckman og Simon Revholt ble nominert til Heddaprisen 2017 i klassen for beste audiovisuelle design for sine bidrag til Orlando på Rogaland Teater i 2016, henholdsvis videodesign og komposisjon.

KILDER:

Heddaprisen, 29.05.2012, http://heddaprisen.no/pub/heddaprisen/main/?&mid=1031&aid=1030

Heddaprisen, www.heddaprisen.no, https://www.heddaprisen.no/nominerte/2017

Alle tilknytninger

Medvirket i