Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Forestillingsprogram til Oslo Nye Teaters produksjon Kong Oskar av ingenting (1991) pdf 8. feb. 2023 Last ned

Jesper Halle

Jesper Halle (født i 1956 i Oslo) er en norsk dramatiker.

Jesper Halle har mottatt den nasjonale Ibsenprisen (for Dagenes lys), Wilhelm Hansens fondens nordiske dramatikerpris, Heddaprisen og Den nordiske radioteaterprisen.

For scenen har han bl. a skrevet Livet er en sandstrand, Dagenes lys, Villender24 mislykte nordmenn, Lilleskogen og Jeg er vinden i trærne.

Lilleskogen er spilt i Sverige, Danmark, Tyskland, USA og Portugal.

Informasjon

(Objekt ID 807)
Objekttype Person
Født 1956
Funksjoner Dramatiker
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Medlem av Norske Dramatikeres Forbund (NDF)
Nettsted DRAMATIKERFORBUNDET
Les mer

Jesper Halle vant Heddaprisen 2004 i klassen for særlig faglig innsats for sin tekst til Lilleskogen, produsert av Trøndelag Teater i 2004.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"Mange ulike yrkesgrupper bidrar hver på sin måte til at teatret beholder sitt unike grep på publikum, og mange gjør en særlig fremragende innsats innfor andre felt enn de fire-fem etablerte kategoriene. Det er for også å kunne hedre disse gruppene at Heddajuryen har laget prisen åpen klasse - særlig faglig innsats.

Årets vinner tilhører en kunstnergruppe som er uunnværlig for at teatret skal fornye seg og utvikle seg videre, og vedkommendes verker har i løpet av sesongen som har gått, vært en viktig del av repertoaret på Trøndelag Teater. Årets vinner er dramatiker, og verket vedkommende får prisen for er en mørk og foruroligende tekst, som ved et originalt dramatisk grep overbevisende gjenskaper barndommens tilsynelatende så uskyldige verden.

De fleste har vel gjettet det nå: Prisen går til dramatiker Jesper Halle for Lilleskogen, uroppført på Trøndelag Teater."

Kilde:

Sceneweb om Heddaprisen 2004, www.sceneweb.no, 24.10.2012, http://www.sceneweb.no/nb/awarding/23869/Heddaprisen_2004-2004

Tilknyttet (1)