Nora Furuholmen

Nora Furuholmen er en norsk scenograf og kostymedesigner, utdannet som møbeldesigner med hovedfag fra KHiO (2005).

Hun har hatt mange scenografi- og kostymeoppdrag på norske teaterscener, blant annet for Hålogaland Teater, Det Norske Teater, Nationaltheatret, Riksteatret og Rogaland Teater.

Informasjon

(Objekt ID 5923)
Objekttype Person
Funksjoner Scenograf, Kostyme, Annet
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Les mer

Nora Furuholmen og Joakim Moe Røisland fikk Heddaprisen 2007 for beste scenografi og lysdesign for GjengangereHålogaland Teater. Forestillingen ble produsert i 2006.

Heddajuryen oppga følgende begrunnelse:

"De to vinnernes nesten minimalistiske scenebilde bygger opp om regissørens intensjoner og tydeliggjør dem. Et velkjent drama utspiller seg i tidløse omgivelser med skuespillere i stiliserte kostymer: Alt som ikke er tvingende nødvendig for handlingens fremdrift er borte fra scenen der en raffinert veksling mellom lys og skygge gjør scenografiens bærende element til selve symbolet for dramaet det både avslører og tildekker.

Årets vinnere er Nora Furuholmen og Joakim Moe Røisland for scenografi, kostymer og lysdesign til Gjengangere på Hålogaland Teater."

Nora Furuholmen har vært representert ved utstillinger i New York, Washington, Tokyo og København, og har mottatt flere priser for sin møbeldesign.

Furuholmen har flere ganger samarbeidet med regissør Øyvind Osmo Eriksen, blant annet på Mio, min Mio på Hålogaland Teater (2006) og Betre utan ball på Det Norske Teatret (2007) og Gjengangere på Hålogaland Teater (2006).

Kilder:

Heddaprisen

Rogaland Teater, http://www.rogaland-teater.no/newsread/news.asp?n=5189&wce=index, 22.10.2010, http://www.rogaland-teater.no/newsread/news.asp?docid=12055&wce=dokument

Utdanning

Møbeldesign, KHiO (2002-2005).