Jan Gunnar Røise

Også kjent som:

Jan Gunnar Røise er en norsk skuespiller.

Jan Gunnar Røise er født i 1975, og gikk ut av Teaterhøgskolen i 2000. Samme år begynte han på Nationaltheatret.

Informasjon

(Objekt ID 5909)
Objekttype Person
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann

Kvalifikasjoner

Annen info

Les mer

Jan Gunnar Røise har blant annet spilt Tommy i Folk og røvere (2001), Benjamin i Strindbergs Påske (2002), Cherubin i Figaros byllup (2004), Herr Nilsson i Pippi Langstrømpe (2005), Hjalmar Ekdal i Vildanden (begge 2006), Jim i Glassmenasjeriet (2007), Garcin i For lukkede dører og Fisken og Gresshoppen i Pinocchio (2009).

Jan Gunnar Røise har medvirket i filmer som Svein og rotta, Gymnaslærer Pedersen og Hawaii, Oslo.

Fra høsten 2010 har han sammen med Mariann Hole og Thorbjørn Harr stått sentralt i Torshovteatrets Komilab-prosjekt. Han spilte i åtte av de ni forestillingene i prosjektet, samt regisserte og skrev manus til Jåtåkdag. Komilab-prosjektet vant Heddaprisen 2012 i klassen for særlig kunstnerisk innsats.

I 2011 var Jan Gunnar Røise nominert til Heddaprisen i kategorien for beste mannlige hovedrolle for rollene som Bastian i Herr Kolpert, regi Sofia Jupither, Joakim i Endelig skjer det noe, regi Thomas Seeberg Torjussen, og for ulike roller i Ti liv, regi Kjetil Bang-Hansen, Nationaltheatret.

Det samlede ensemblet i Ti liv ble også nominert til Heddaprisen 2011 i klassen for særlig kunstnerisk innsats. På scenen sto Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Anders Mordal og Ket Lødemel.

Jan Gunnar Røise ble også nominert til Heddaprisen 2007 i klassen for beste mannelige birolle for rollen som Jim i Glassmenasjeriet av Tennessee Williams, produsert av Nationaltheatret.

Kilder:

Heddaprisen

Nationaltheatret

Utdanning

Statens Teaterhøgskole (gikk ut i 2000)

Verk
Tittel Premiere Rolle
Jåtåkdag Manus – Forfatter
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler