Jan Gunnar Røise

FunksjonerSkuespiller
NasjonalitetNorsk
KjønnMann

Om Jan Gunnar Røise

Jan Gunnar Røise er en norsk skuespiller.

Jan Gunnar Røise er født i 1975, og gikk ut av Teaterhøgskolen i 2000. Samme år begynte han på Nationaltheatret.

Les mer

Medvirkende i

Vis alle

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Verk av Jan Gunnar Røise

  Vis alle

  Utmerkelser

  • Heddaprisen 2011
   Nominert i kategorien Beste mannlige hovedrolle
  • Heddaprisen 2007
   Nominert i kategorien Beste mannlige birolle

  Mer om Jan Gunnar Røise

  Jan Gunnar Røise har blant annet spilt Tommy i Folk og røvere (2001), Benjamin i Strindbergs Påske (2002), Cherubin i Figaros byllup (2004), Herr Nilsson i Pippi Langstrømpe (2005), Hjalmar Ekdal i Vildanden (begge 2006), Jim i Glassmenasjeriet (2007), Garcin i For lukkede dører og Fisken og Gresshoppen i Pinocchio (2009).

  Jan Gunnar Røise har medvirket i filmer som Svein og rotta, Gymnaslærer Pedersen og Hawaii, Oslo.

  Fra høsten 2010 har han sammen med Mariann Hole og Thorbjørn Harr stått sentralt i Torshovteatrets Komilab-prosjekt. Han spilte i åtte av de ni forestillingene i prosjektet, samt regisserte og skrev manus til Jåtåkdag. Komilab-prosjektet vant Heddaprisen 2012 i klassen for særlig kunstnerisk innsats.

  I 2011 var Jan Gunnar Røise nominert til Heddaprisen i kategorien for beste mannlige hovedrolle for rollene som Bastian i Herr Kolpert, regi Sofia Jupither, Joakim i Endelig skjer det noe, regi Thomas Seeberg Torjussen, og for ulike roller i Ti liv, regi Kjetil Bang-Hansen, Nationaltheatret.

  Det samlede ensemblet i Ti liv ble også nominert til Heddaprisen 2011 i klassen for særlig kunstnerisk innsats. På scenen sto Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Anders Mordal og Ket Lødemel.

  Jan Gunnar Røise ble også nominert til Heddaprisen 2007 i klassen for beste mannelige birolle for rollen som Jim i Glassmenasjeriet av Tennessee Williams, produsert av Nationaltheatret.

  Kilder:

  Heddaprisen

  Nationaltheatret

  Medvirket i

  Verk av Jan Gunnar Røise