Jan Gunnar Røise

Jan Gunnar Røise er en norsk skuespiller.

Jan Gunnar Røise er født i 1975, og gikk ut av Teaterhøgskolen i 2000. Samme år begynte han på Nationaltheatret.

Informasjon

(Objekt ID 5909)
Objekttype Person
Funksjoner Skuespiller
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Mann
Les mer

Jan Gunnar Røise har blant annet spilt Tommy i Folk og røvere (2001), Benjamin i Strindbergs Påske (2002), Cherubin i Figaros byllup (2004), Herr Nilsson i Pippi Langstrømpe (2005), Hjalmar Ekdal i Vildanden (begge 2006), Jim i Glassmenasjeriet (2007), Garcin i For lukkede dører og Fisken og Gresshoppen i Pinocchio (2009).

Jan Gunnar Røise har medvirket i filmer som Svein og rotta, Gymnaslærer Pedersen og Hawaii, Oslo.

Fra høsten 2010 har han sammen med Mariann Hole og Thorbjørn Harr stått sentralt i Torshovteatrets Komilab-prosjekt. Han spilte i åtte av de ni forestillingene i prosjektet, samt regisserte og skrev manus til Jåtåkdag. Komilab-prosjektet vant Heddaprisen 2012 i klassen for særlig kunstnerisk innsats.

I 2011 var Jan Gunnar Røise nominert til Heddaprisen i kategorien for beste mannlige hovedrolle for rollene som Bastian i Herr Kolpert, regi Sofia Jupither, Joakim i Endelig skjer det noe, regi Thomas Seeberg Torjussen, og for ulike roller i Ti liv, regi Kjetil Bang-Hansen, Nationaltheatret.

Det samlede ensemblet i Ti liv ble også nominert til Heddaprisen 2011 i klassen for særlig kunstnerisk innsats. På scenen sto Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Anders Mordal og Ket Lødemel.

Jan Gunnar Røise ble også nominert til Heddaprisen 2007 i klassen for beste mannelige birolle for rollen som Jim i Glassmenasjeriet av Tennessee Williams, produsert av Nationaltheatret.

Kilder:

Heddaprisen

Nationaltheatret

Utdanning

Statens Teaterhøgskole (gikk ut i 2000)

Verk
Tittel Premiere Rolle
Jåtåkdag Manus – Forfatter
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler